Головна  →  Новини  →  26 травня 2020

«Київ комфортний». Марина Хонда, заступниця голови КМДА: «По допомогу до Єдиного координаційного центру звернулося понад 100 тисяч людей»

«Київ комфортний». Марина Хонда, заступниця голови КМДА: «По допомогу до Єдиного координаційного центру звернулося понад 100 тисяч людей»

Від початку запровадження в Україні жорстких карантинних обмежень до Єдиного координаційного центру допомоги малозахищеним киянам звернулися понад 100 тисяч людей. Більшість із них потребували продуктів харчування.Про це розповіла заступниця голови Київської міської держадміністрації Марина Хонда в інтерв’ю ІА «Укрінформ».

- Єдиний координаційний центр з’явився ще 24 березня за дорученням міського голови. Ми розуміли, що в умовах карантину потрібно максимально обмежити соціальні контакти так званих груп ризику. Перш за все – це літні люди, паліативні хворі та особи з інвалідністю. Коли почалося максимальне обмеження, вони опинилися фактично в самоізоляції, а дехто взагалі був позбавлений засобів до існування.

Для допомоги цим людям і створювався Єдиний координаційний центр – аби правильно, адресно надати допомогу першочергово тим киянам, які гостро її потребують. Функціонал в Центру досить широкий: пошук та координація благодійників, доставка продуктових наборів першої необхідності, доставка пацієнтів Київського міського центру нефрології та діалізу на процедуру гемодіалізу, надання автівок для роботи медиків. Насправді, робота Єдиного координаційного центру допомогла нам уникнути колапсу соціальної сфери.

Повний текст інтерв’ю – за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку