Головна  →  Новини  →  10 вересня 2020

В рамках VI Міжнародного фестивалью мистецтв «Anne de Kyiv Fest» відбудеться церемонія відкриття скверу Анни Київської

В рамках VI Міжнародного фестивалью мистецтв «Anne de Kyiv Fest» відбудеться церемонія відкриття скверу Анни Київської

12 вересня за підтримки столичної влади відбудеться VI Міжнародний фестиваль мистецтв «Anne de Kyiv Fest». Він розпочнеться одночасно в трьох містах: Києві, Луцьку і Дніпрі. Фестиваль поєднає в собі кілька важливих дат історії України-Руси: 1075-ліття від початку правління в Києві княгині Ольги, День Луцька та День Дніпра. Про це повідомили під час пресконференції, яка відбулась у інформаційному агентстві «Укрінформ»

У столиці в рамках фестивалю мистецтв відбудеться церемонія відкриття скверу Анни Київської на Львівський площі.

«Для вшанування пам'яті найвідомішої жінки давньої та сучасної України Анни Ярославни – королеви Франції і доньки Великого Князя Київського Ярослава Мудрого – скверу на Львівській площі у Шевченківському районі присвоєно назву «Сквер Анни Київської». За це на пленарному засіданні Київської міської ради 03 вересня 2020 року проголосувало 69 депутатів Київради. Відповідну пропозицію громадської організації «Чотири Королеви» підтримала Комісія з питань найменувань, а також кияни, які взяли участь у відповідному громадському обговоренні з 23 жовтня до 23 грудня 2019 року. Кожен охочий мав змогу ознайомитися із запропонованим проєктом рішення, висловити свої пропозиції, зауваження, оприлюднити власну редакцію проєкту. У результаті більшість учасників підтримала присвоєння зазначеному скверу назви «Сквер Анни Київської.» – підкреслив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

З нагоди 935-річчя Луцька 12 вересня урочисто відкриють пам'ятник Анні Київській. Скульптуру презентовано киянами в рамках пан'європейського проєкту «Шлях Королеви», який передбачає встановлення пам'ятників Анні Київській у ключових містах Європи на шляху до Франції.

Дніпро із 244-літтям привітають масштабною імпрезою. За ініціативи фестивалю «Anne de Kyiv Fest», Дніпровський академічний театр опери та балету відновив легендарний балет Євгена Станковича «Княгиня Ольга», який 12 вересня можна буде подивитись online на декількох web-ресурсах.

Вищезазначені події побачать і кияни: у прямому ефірі та на спеціальній аудіовізуальній інсталяції на Михайлівській площі. Також слідкуйте за подіями у соціальній мережі Facebook на сторінці Департаменту суспільних комунікацій КМДА, телеканалу «Київ», «Радіо «Київ 98-ФМ» та Центру публічної комунікації та інформації.

Перейти до спискуВерсiя для друку