Головна  →  Новини  →  10 вересня 2020

Гендерний паспорт Києва допоможе врахувати потреби всіх мешканців міста

Гендерний паспорт Києва допоможе врахувати потреби всіх мешканців міста

Важливість Гендерного паспорту для міста та отримані дані обговорили сьогодні на публічній презентації «Гендерний паспорт Києва – інструмент реалізації політики рівних можливостей».

За ініціативи заступниці голови КМДА Марини Хонди, експерти громадської організації «Громадянська платформа «Нова Країна» провели збір статистики та аналіз інформації про мешканців столиці: вік, здоров’я, освіту, зайнятість, доходи, рівень оплати праці, соціальне забезпечення, правопорушення жінок і чоловіків, дослідили демографічну динаміку.

Дослідження для «Гендерного паспорту Києва» відбувалося в рамках міського конкурсу проєктів «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада», організованого Департаментом суспільних комунікацій КМДА.

– З гендерною тематикою ми працюємо вперше. Щороку на відкритий конкурс «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада» подаються все цікавіші проєкти, – зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк. – Приємно вражений, що дані проєкту не просто зібрані, а й можуть бути використані в практичній площині для органів місцевого самоврядування. Особисто для мене це дуже цікавий досвід. Ми маємо пишатися тим, що в нашій країні тема гендеру є взірцевою  для багатьох інших держав. Доньки Ярослава Мудрого були королевами європейських країн, а цьогоріч ми відзначаємо 1075-ліття від початку правління в Києві княгині Ольги. Наші видатні історичні постаті демонструють приклад всій Європі. На жаль, сьогодні маємо слабку обізнаність населення, багато людей не розуміють, що таке гендер. Адже це глибше, ніж просто поділ за статями. Тому одним з наших завдань є інформувати населення у питанні гендеру, щоб було розуміння його важливості. 

Створений на основі цих даних Гендерний паспорт Києва стане основою гендерно-орієнтованого бюджетування, підвищення ефективності використання бюджетних коштів. 

Детальніше за посиланням.

Переглянути матеріали круглого столу тут.

Перейти до спискуВерсiя для друку