Головна  →  Інформація ОСН  →  2 жовтня 2020

Хто хоче – шукає можливості!

Не зважаючи на складні умови та обставини пов’язані з обмежувальними заходами, небайдужим працівникам ОСН вдається знаходити нові форми роботи.

Керівники комітетів доводять справою, що період карантину час для розвитку тадля відкриття нових горизонтів.

Їх діяльність є прикладом як можна змінити місто для багатьох городян.

Буділов Іван Михайлович, керівник ОСН БК «Поліграфічний», розповів про удосконалення інфраструктури території комітету та існуючи на сьогодні виклики:

«Для нас важливо тримати газон в доброму стані. Для того щоб автівки перестали паркувати на нашому зеленому оазісі, ми придбали противопаркувальні бар’єри, встановили їх своїми силами на території. Але зелені багато не буває, тож ми звернулися до Київради з проханням облашувати сквер між будинками 5, 9, і 13 по вул. Матеюка. Ідею нашого комітету підтримали, чим мешканці дуже задоволені. Наступний етап – відведення земельної ділянки в постійне користування КО «Київзеленбуд» та передача на обслуговування КП «УЗН Деснянського району». Незабаром у нас буде гарне місце для проведення дозвілля».


 

Як озеленити двір не з чуток знає Герман Наталя Дмитрівна (ОСН «БК «Дніпровська набережна 9-А»):

«Немає сумнівів, що кожному киянину хотілося б бачити у дворі свого будинку акуратні газони та квітучі палісадники. Ось і наш ОСН вирішив зайнятися озелененням! Спільними зусиллями мешканців території комітету висадили краснолистну черемху, кущі хости, чемерники, віоли. Ми працюємо на ентузіазмі. В планах поповнити асортимент рослин. Дуже сподіваємося, що жителі всіх під’їздів підтримують ідею зробити прибудинкову територію квітучою та неповторною!»


 

 

Волонтерство – як життєве кредо. Працівники ОСН «КМ «Хрещатик» встигають не тільки виконувати власні повноваження, але й допомагати тим, хто опинився в скрутному становищі. Яворський Владислав Євгенович розповів як їм це вдається:

«Ми підтримали ініціативу депутата Київради Віктора Яцика допомогти людям, які залишилися наодинці та без коштів для життя. Протягом квітня місяця одинокі та малозабезпечені мешканці мікрорайону отримували гарячі обіди, які розвозили представники органу самоорганізації населення.

Зазвичай наш ОСН проводить збір гуманітарної допомоги в «Банк одягу» для малозабезпечених при Печерській районній в місті Києві державній адміністрації. Під час карантину у квітні місяці керівний склад комітету розвозив допомогу людям з інвалідністю та похилого віку від Єдиного координаційного центру при КМДА, створеного Віталієм Кличком в Печерському районі.

Крім того, комітет отримав підтримку в створенні скверу від комісії з питань екологічної політики Київської міської ради. Тож у цьому році з’явиться ще один зелений острівець за адресою: Архітектора Городецького 4А».


 

«Щоб там не було, а нам своєробити» - кажуть в «Совках». Працівники комітету можуть і свято організувати, й інфраструктуру покращити. Столітня Тетяна Володимирівна поділилась досвідом:

«Чудовим для мешканців Совок став початок 2020 року, бо розпочався святкуванням Різдва Христового на головному майданчику мікрорайону в парку біля школи № 121. Свято було організоване ОСНом за власні кошти та за підтримки спонсорів. Дітей і дорослих розважали аніматори під веселу музику, частували смаколиками, гарячим чаєм, дарували смачні та корисні подарунки. Свято настільки сподобалось місцевим, що було прийнято рішення влаштовувати подібні святкування щорічно.

Також за зверненнями комітету у березні 2020 року було розпочато реконструкцію дороги по вулиці Крутогірній; членам ОСНу вдалося домовитись з керівництвом Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації про розширення тротуару на деяких проблемних ділянках.

Період карантину не став спокійним для мешканців Совок. Увесь квітень йшов збір підписів до звернень, які згодом були надіслані до відповідних служб разом із розробленими членом комітету С.Довганенком схемами розміщення дорожніх знаків. І вже у травні було облаштовано два пішохідних переходи біля школи та встановлено знаки обмеження швидкості автотранспорту. Чекаємо на пішохідний перехід біля дитячого садочка.

На весні запустили пілотний проєкт із сортування сміття. За власні кошти членів ОСН закуплено та встановлено на території приватної компанії баки з відкритим доступом для викиду пластику, але без можливості їх пошкодження або крадіжки. Невдовзі планується розширення асортименту сортування сміття та введення цієї ініціативи на всій території Совок.

Незважаючи ні на що ми згуртовуємося та виконуємо свою роботу. Нам допомагають молоді активні громадяни, які за рахунок власних коштів та вільного часу роблять наші Совки кращими».

 


 

 

Керівник «КМ «Куренівка» Олег Шульга розповів про поліпшення в сфері безпеки та плани на майбутнє:

«Безпека мешканців - для комітету понад усе. Насамперед розпочали з проблеми покинутих автівок, які захаращують проїзди та дворові майданчики, приваблюють малечу і несуть для неї велику загрозу. Це питання ми вирішили завдяки зверненню до Подільської районної в місті Києві державної адміністрації. Вже встановлено квітники на тротуарі для запобігання проїзду автомобільного транспорту до магазинів та його паркування біля пішохідного переходу до Куренівського парку (вул. Кирилівська, 111), прибрані деякі автівки. Далі буде!

Біля будинку № 14 по вул. О.Терьохіна, на вул. Кирилівська 111; 126 та на вул. Новокостянтинівська 7 встановили контейнери для роздільного збору побутового сміття завдяки зверненню до КП Київкомунсервіс. Спільно опрацювали локації, узгодили адреси та сформували маршрути вивезення відходів.

Крім того, 11 березня у бібліотеці ім. І. Франка (вул.Кирилівська, 117) представниками патрульної поліції для комітету була проведена тематична презентація «Взаємодія поліції та громади заради спільного безпечного простору». Такі зустрічі дозволяють громаді зрозуміти повноваження поліцейських та поставити їм будь-які запитання, навіть ті, що не стосуються служби. Сподіваємося, що результатом плідної співпраці поліції та громади буде безпечний мікрорайон.

Всі ми знаємо, як важливо бути здоровим. Саме для цього комітет залучив спортсмена – блогера Alex Trofi (YouTube- канал: Алекс Трофимчук (Alex Trofi), який проводить майстер-класи з Street Workout на новому майданчику. Тренування проходять постійно, а долучитися може кожна людина будь-якого рівня підготовки та віку».

 


 

 

Середа Віра Яківна, керівник «Арсенал-5», дбає про двір, як і завжди:

«Очоливши нещодавно комітет, я зіткнулася з великою кількістю різноманітних проблемних питань, вирішення яких потребує багато зусиль та часу. В процесі діяльності наш комітет буде намагатися їх вирішити. Проте я хочу відчувати успішність щодня. Ми піклуємося про місцевих кошенят, які вже стали для нас рідними, вирощуємо квіти. Адже оздоблений двір та щасливі улюбленці приносять радість та любов» .

 


 

 

Козюба Марія Семенівна, керівник комітету «Голосієво» підтримує озеленення територій:

«Голосієво вважається одним із самих зелених районів Києва – це відмічають гості мікрорайону та самі кияни. Тут багато місць, де душа відпочиває. Мешканці комітету дбають про територію та намагаються зробити довкілля краще. А чи заходили Ви у двори, закриті з вулиць будинками?

Можна побачити чимало цікавинок. Запрошуємо подивитись декілька адрес, що особливо примітні цього літа: пров. Коломийський ,5/2 мурал, пров.Коломийський.10, 18.корп.2, вул. Ломоносова ,5/7, вул. Бурмистенка, 10.

В планах зробити кожний куточок території комітету зеленим та гарним».

 

Перейти до спискуВерсiя для друку