Головна  →  Інформація ОСН  →  28 грудня 2020

Працівники органів самоорганізації населення вкотре підвищили рівень професійних знань

Завершилася серія із десяти навчальних тренінгів для штатних працівників органів самоорганізації населення міста Києва, проведена в грудні місяці в рамках виконання міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2020-2022 рр.».

Захід на тему «Основні правила та особливості публічного виступу» був присвячений розвитку навичок спілкування, креативності та швидкості мислення, вмінню переконувати та подавати інформацію жителям територій. Учасники мали змогу визначити свої сильні сторони в ролі спікера. Оволоділи навичками, які сприяють  ефективному виступу та творчому підходу до презентації.

Як управляти багатоквартирним житловим будинком, зробити його енергоощадним, застосувати альтернативні джерела енергії в будинках, залучити необхідні ресурси та інші питання житлово-комунальної сфери були обговорені під час тренінгу «Новації законодавства у сфері житлово-комунального господарства».

Під час лекції «Особливості виконання власних повноважень самоорганізації населення в умовах дії карантинних обмежень» пульмонолог Київської міської клінічної лікарні №1, пані Дарина Олександрівна Свіриденко розглянула основні теми: проявлення, профілактики та лікування коронавірусної хвороби та розкрила головні питання простими словами.   

Завдяки цьому заходу учасники дізналися як працювати в умовах карантинних обмежень, забезпечити захист собі та своїм близьким. Інформація актуальна з практичної точки зору та пізнавальна.

Наступний тренінг на тему: «Зарубіжна практика самоорганізації населення» проведено юристкою, правозахисницею, директоркою представництва Національної асоціації адвокатів України в Швейцарії, здобувачкою рівня магістра перспективних досліджень Женевської академії міжнародного гуманітарного права і прав людини Оленою Виноградовою, яка проживає в Женеві, тому навчання відбулося через сервіс відео-конференцій Zoom.

Учасники отримали цікаві знання про зарубіжний досвід самоорганізації населення в Швейцарії, дізналися, що робить міська влада для самоорганізації на рівні комун, як надається інформація. Сподіваємося, що іноземний досвід допоможе покращити життя у мікрорайоні.

Під час підсумкового тренінгу на тему «Практичні рекомендації організації діловодства в органах самоорганізації населення» керівники органів самоорганізації населення отримали практичні рекомендації щодо організації діловодства в комітеті , правильності підготовки та оформлення основної документації.

Відтепер, з новими знаннями працівникам комітету буде легше комунікувати з  жителями території та організовувати свою діяльність .

Отже, як доводить досвід, навіть в карантинних умовах можливо виконувати власні повноваження на високому професійному рівні.

Перейти до спискуВерсiя для друку