КМДА Київська міська державна адміністрація


9 травня 2021

Вийшла книга спогадів киян про Другу Світову війну

Вийшла книга спогадів киян про Другу Світову війну

Видання «Друга Світова війна та нацистська окупація у спогадах киян» київських авторів Миколи Боровика, Наталії Дробкової та Тетяни Пастушенко надруковано в рамках підтримки книговидання, яке здійснює Київська міська державна адміністрація. Про це повідомили у Департаменті суспільних комунікацій КМДА.

«Книга унікальна тим, що містить автобіографічні спогади киян, які жили в столиці під час Другої Світової війни. 18 історій демонструють, яким було життя під час війни для звичайної людини. Це роки голоду, примусової праці та важких випробувань. Видання дає інформацію про те, яким було повсякденне життя столиці у воєнні роки. Це наша власна історія, яку ми маємо пам’ятати та зберегти для наступних поколінь, щоб не допустити її повторення», - розповів директор Департаменту Роман Лелюк.

Більшість історій, опублікованих у книзі, були написані в рамках усноісторичного проєкту «Україна в роки Другої Світової війни: повсякденний досвід виживання», який проводив Центр усної історії Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Студенти університету, починаючи з 2010 року, зібрали 30 історій людей, що жили у Києві в роки Другої світової війни.

Книги надіслано до 139 публічних бібліотек столиці.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.