КМДА Київська міська державна адміністрація


15 травня 2021

У Києві пройшов День Європи

У Києві пройшов День Європи

Вітаємо киян та гостей столиці з Днем Європи в Україні!

Київ - європейська демократична столиця, в якій живуть активні люди. Тож День Європи - це наше свято!

Тема Дня Європи в Києві: «Дунайський шлях в Європейський Союз». Cвяткування, співорганізатором якого є Департамент суспільних комунікацій КМДА, пройшло на Михайлівській площі. Тут відбулися перші в Європі перегони на електроскутерах ScootKyiv за участі послів країн ЄС, представників КМДА та РДА. Кубок переможцю та медалі фіналістам вручив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Пізніше відбулася екскурсія для почесних гостей вздовж арт-об’єкту, що символізує русло Дунаю. У церемонії відкриття Дня Європи взяли участь мер Києва Віталій Кличко, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, Надзвичайний і Повноважний посол України в Угорщині та Голова Дунайської Комісії Любов Непоп, Посли країн Європейського Союзу.

О 20:00 відбувся симфонічний концерт під диригуванням всесвітньо відомого українського музиканта, Головного диригента Борнмутського симфонічного оркестру Кирила Карабиця та прозвучала світова прем’єра партитури всесвітньо відомого українсько-французького композитора Федора Якименка «На берегах Дніпра», написана 100 років тому!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.