Головна  →  Інформація ОСН  →  31 травня 2021

Творчість єднає й надихає на нові звершення!

Активна громадська позиція в русі самоорганізації населення вимагає неабиякої самодисципліни та сакрального джерела енергії аби ініціативність з часом не згасла, а лідерство не перетворилося на повсякденну звичку формального керівництва комітетом.

Не кожному вдається тримати себе в тонусі, бути в тренді, на вістрі подій… Постійна робота з людьми виснажує, а тому, досить часто, потребує мотиваційної підпитки. А знайти її іноді можливо в простих речах, головне, не стримувати власний творчий порив.

Керівник будинкового комітету «Арсенал-5» на Печерських пагорбах Віра Середа надихається до нових справ, завдячуючи любові до пошиттю дитячих іграшок. До речі, про такий її талан довгий час було відомо обмеженому колу мешканців будинку. А от 26 травня на подвір’ї на широкий загал виставила свої роботи (колекцію ляльок) не тільки Віра Яківна, а ще й її сусідка і колежанка по творчості, член комітету Мішина Ольга (керамічні та дерев’яні вироби).

Пошити іграшку своїми руками не так складно, як здається на перший погляд. Але це тільки так здається! Якщо ви вмієте тримати в руках голку і відчуваєте творчій порив – приступайте до роботи. Буденність, сповнена марудними, однотипними справами, які стали звичними ритуалами для містян, не залишає вдосталь часу для прояву творчого потенціалу. Попри це, поміж нас є справжні майстрині, які будь-яку вільну хвилину віддаються творчості. Пані Віра власним прикладом показала, що творчість не тільки розслабляє та знімає стрес, але і зближує жителів комітету для спільної роботи.

Кожна вироблена лялька віддзеркалює стан душі автора в момент творіння, настрій та сподівання на щастя, кожна - має власний характер, про що говорить посмішка: чи-то смуток в очах, чи-то радість на обличчі. Кожен виріб власноруч - то спроба зробити світ кращим, настрій позитивнішим і все це без зайвих слів.

Перейти до спискуВерсiя для друку