КМДА Київська міська державна адміністрація


1 липня 2021

Роман Лелюк: Завдяки підтримці міста було видано унікальні книги про театр від київських авторів

Роман Лелюк: Завдяки підтримці міста було видано унікальні книги про театр від київських авторів

У приміщенні публічної бібліотеки ім. Лесі Українки відбулася презентація видань, присвячених театральному мистецтву та збірки поезії Анатолія Матвійчука «Скарби». Книги надруковано за підтримки Київської міської державної адміністрації. Про це повідомили у Департаменті суспільних комунікацій КМДА.

У презентації взяли участь автори творів. Таким чином, окрім поетичної збірки, було презентовано книгу Сергія Гальченко «Остап Вишня. Театр – це велике знаряддя», видання «Талант і гра. Українські актори театру і кіно» Лариси Брюховецької та Вікторії Котенок, а також антологію Надії Мірошніченко «ЧАСО&ПРОСТІР. Антологія сучасної української історичної драми».

«Завдяки підтримці міста було видано унікальні книги про театр від київських авторів. Це рецензії від Остапа Вишні, написані у його неповторному гумористичному стилі. Видання творчих портретів видатних українських акторів минулого та сьогодення. А також перша у вітчизняній історії антологія сучасної української історичної драми. Завдяки унікальності контенту та легкому стилю написання, ці книги будуть цікаві як митцям, так і просто любителям театру. І головне – усі твори упорядковані або написані київськими авторами. Таким чином ми не тільки змогли забезпечити столичні бібліотеки новою якісною літературою, а й підтримали столичних авторів», - повідомив Роман Лелюк, директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

Кожна книга надрукована у кількості 300 примірників в рамках підтримки книговидавництва київських авторів, яку здійснює Департамент суспільних комунікацій КМДА. Видання безкоштовно передані до усіх 139 публічних бібліотек Києва, де читачі можуть ознайомитися з книгами.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.