Головна  →  Інформація ОСН  →  5 липня 2021

З 23 по 25 червня відбувся навчально-практичний виїзний захід для представників органів самоорганізації населення на тему: «Органи самоорганізації населення: досвід виконання повноважень в м. Одеса»

Знайомство з Одесою почалося з екскурсії вздовж узбережжя приємного сонячного дня. З сьомої ранку учасники малу нагоду дізнатися про культуру, архітектуру, історію особливого міста Одеса. Після обіду з дружнім візитом представники київських комітетів завітали до органу самоорганізації населення «Чубаївка», приміщення якого знаходиться на південно-західній околиці міста Одеса та має важливе соціально-культурне значення. У двоповерховій будівлі розміщені амбулаторія, ОСН та бібліотека, де понад 5000 жителів можуть отримати різноманітні послуги. Оскільки це зараз дуже актуально, саме тут відбувається вакцинування від Covid-19. Поруч із будівлею стараннями ОСН «Чубаївка» обладнано дитячий та спортивний майданчики. Пізніше учасники заходу зустрілись для обговорення вражень від поїздки та нового досвіду колег.

Наступного дня під час зустрічі в Одеській міській раді представники комітетів м. Києва презентували свою діяльність, обмінювалися досвідом, успішними кейсами та можливостями розвитку місцевого самоврядування.

Приємно відзначити, що учасники заходу сумлінно та успішно виконують свої повноваження. Прозорість і відкритість діяльності комітетів, постійний моніторинг реальних потреб міського населення, вирішення питань місцевого значення – головні й найважливіші ознаки ефективного розвитку сучасних міст, тим паче таких великих як Київ та Одеса.

Це були насичені три дні плідної праці, а добре попрацювавши треба й відпочити. Завершальним акордом стало відвідування Одеських катакомб - велике підземне місто зі своїми вулицями, площами, проспектами, де й до сьогодні дослідники відкривають нові підземні лабіринти.

Виїзний захід став блискучою нагодою дізнатися більше про механізми та інструменти виконання повноважень органів самоорганізації населення. Представники комітетів обмінялися ідеями, отримали позитивний заряд та стимул для подальшої діяльності.

Повернувшись із поїздки з новими силами, працівники органів самоорганізації населення мають блискучу нагоду реалізувати власні ініціативи та втілити в життя набуті навички, адже розпочався конкурс проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування! Бажаємо наснаги та досягнення цілей щодо розвитку комітетів!

Перейти до спискуВерсiя для друку