КМДА Київська міська державна адміністрація


14 липня 2021

У Києві триває інформаційна кампанія щодо зміни назв вулиць

У Києві триває інформаційна кампанія щодо зміни назв вулиць

13 липня розпочалася інформаційна кампанія, присвячена зміні назви вулиці Саратовської. Представники Департаменту суспільних комунікацій КМДА, а також Центру публічної комунікації та інформації розповсюджували серед місцевих мешканців інформаційні буклети та розповідали факти про Павла Вірського, на честь якого планується змінити назву вулиці.

Ініціатива провести інформаційну кампанію покликана зробити процес перейменування об’єктів топоніміки столиці максимально зрозумілим та прозорим для жителів. Під час роз’яснення киянам розповідають про особливості здійснення процедури зміни назви, хто є ініціатором перейменування та чи необхідно оновлювати документи у разі зміни назви вулиці.

Підкреслимо, що після перейменування тепер не потрібно змінювати адресу реєстрації у паспорті — це можна зробити лише за власним бажанням. Крім того, документи на право власності, авто та інші правовстановлюючі документи, у яких зазначена стара назва, лишаються чинними. Внести зміни до правовстановлюючих документів можна під час чергового візиту до нотаріусу (наприклад, у випадку продажу майна). У разі необхідності довідку про зміну назви вулиці можна отримати у Департаменті містобудування та архітектури КМДА.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.