КМДА Київська міська державна адміністрація


28 серпня 2021

Столиця вшанує пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

До Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначається щорічно 29 серпня, у столиці відбудуться меморіальні заходи, тематичні фотовиставки, концерт-реквієм тощо. Відповідний план заходів затверджено у Київській міській державній адміністрації.

29 серпня о 09:00 запланований меморіальний захід, присвячений Дню пам’яті захисників  України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України на площі біля Михайлівського Золотоверхого собору.

Із 26 серпня до 10 вересня працюватиме фотовиставка «Не згасне Зірка Воїна велична» з фондів Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця».

27 серпня – 10 вересня на Михайлівській площі усі охочі зможуть відвідати фотовиставку «Пам’ятаємо Героїв Іловайської битви».

25-30 серпня у читальному залі Державного архіву м. Києва проведуть виставки архівних документів до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

29 серпня проведуть День документального кіно з нагоди відзначення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Захід планується у кінотеатрах «Ліра», імені Т. Г. Шевченка, «Факел», «Старт», «Дніпро».

28 серпня із 09:45 до 14:00 проведуть всеукраїнський патріотичний забіг з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

29 серпня для киян та гостей міста відбудеться демонстрація тематичних експозицій Національного військово-історичного музею України.

У День пам’яті захисників України приспустять Державний Прапор України на спорудах органів влади, державних підприємств, установ і організацій.

29 серпня о 10:00 буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання на вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

На час хвилини мовчання буде зупинено роботу в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях (крім тих, де становлено безперервний режим роботи), рух громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів.

Також на знак вшанування пам’яті захисників України 29 серпня о 10:00 буде перервано трансляції радіо- і телепередач.

У День пам’яті захисників України трансляції розважальних програм радіо і телебачення буде обмежено.

Заходи до Дня пам’яті захисників України також пройдуть у всіх районах столиці.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.