Головна  →  Інформація ОСН  →  21 жовтня 2021

Механізми та інструменти виконання власних повноважень обговорили в ході засідання за круглим столом

Важливі питання механізмів та інструментів виконання власних повноважень органами самоорганізації населення та підготовки публічного виступу були широко обговорені під час двох засідань за круглим столом, проведених нещодавно в Центрі публічної комунікації та інформації.

Під час першого засідання обговорили нові засоби та форми в роботі комітетів. Учасники висловили думки, запропонували ідеї та напрямки дій.

Діяльність ОСН нерозривно пов’язана з комунікацією, проведенням засідань, зустрічей з жителям. Важливо мати достатній рівень вмінь та навичок ораторського мистецтва. Тому наступне засідання було присвячене основним аспектам публічного виступу. Керівник комітету, досить часто як справжній оратор, повинен привернути увагу слухачів до розгляду актуальних питань, вирішення проблем, залучити жителів території до нових ініціатив. Звичайно, промови бувають не завжди успішні, деякі завершуються повним провалом. 

Отже, постають логічні питання: чи можливо передбачити результат публічного виступу та чи може звичайна людина оволодіти мистецтвом публічного виступу?

Саме в ході засідання за круглим столом розглядали ці питання, та в ігровій формі спробували себе в ролі красномовного оратора. Така, навіть невеличка, практика дала змогу учасникам побачити свої сильні й слабкі сторони й отримати зворотній зв‘язок від колег.

Вміння виступити перед публікою - додатковий привід для віри у власні сили і запорука успішного спілкування в професійній сфері.

Регулярні тренування допоможуть відточити майстерність та почувати себе вільно перед аудиторією. Отже, перший крок для подолання страху перед публікою зроблено. Наступного разу учасникам буде легше, адже цикл засідань за круглим столом тільки розпочато!

Перейти до спискуВерсiя для друку