Головна  →  Новини  →  23 червня 2022

Ми заплатили за цей шанс дуже велику ціну, – Кличко про історичне рішення Євросоюзу

Ми заплатили за цей шанс дуже велику ціну, – Кличко про історичне рішення Євросоюзу

Сьогодні Єврорада надала Україні статус кандидата у члени Європейського Союзу.

23 червня у Брюсселі схвалили рішення про надання Україні статусу кандидата на вступ у Європейський Союз. Важливе рішення вже прокоментував мер столиці Віталій Кличко.

 
«Так, ми заплатили за цей шанс дуже високу ціну. Так, нам ще багато чого треба зробити на шляху до європейської родини. Але, я впевнений, що Україна зробить все необхідне, виконає всі умови й ухвалить необхідні закони. Бо інакше – у нашої держави немає майбутнього. А саме за нього гинуть наші найкращі захисники», – зазначив Віталій Кличко.

На завершення він додав, що попри всі випробування Україна впорається і стане успішною та сильною європейською державою.

До слова, Єврокомісія у висновку щодо відповідності України вимогам для держави-кандидата запропонувала, щоби ЄС мав право скасовувати цей статус у разі, якщо Україна порушить свої зобов’язання у реформах.

ЄС не визначив точну дату, до якої Україна має довести здатність проводити реформи. У пропозиції визначено, що Єврокомісія проведе першу оцінку наприкінці 2022 року, однак для відновлення реформ в Україні мають завершитися бойові дії, тому термін може бути, і найімовірніше буде продовжений.

Напередодні Кличко-молодший — Володимир звернувся до європейців із закликом підтримати Україну і надати статус кандидата на вступ до ЄС.

Джерело: vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку