Головна  →  Новини  →  4 липня 2022

Директор Департаменту суспільних комунікацій долучився до саміту волонтерських і гуманітарних ініціатив

Директор Департаменту суспільних комунікацій долучився до саміту волонтерських і гуманітарних ініціатив

На Львівщині відбувся саміт, який об’єднав 200 представників громадських та донорських організацій, волонтерських і гуманітарних ініціатив, проєктів міжнародної технічної допомоги та органів влади. До заходу долучився Директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк. Він поділився практичним досвідом та розповів про унікальні Vcentri HUB, які працюють в Оболонському та Шевченківському районах столиці.

«Наші Vcentri HUB у мирний час – це громадські простори для всіх представників громадянського суспільства, де можна проводити лекції, тренінги та збори. Але з перших днів війни центри перепрофілювали свою роботу і почали працювати як гуманітарні штаби. Працівники спільно з волонтерами та громадськими організаціями майже два місяці з ранку до пізнього вечора приймали, розвантажували і перенаправляли сотні тонн гуманітарної допомоги. Також центри проводили заходи з підтримки волонтерського та громадського рухів», - розповів Роман Лелюк.

Він наголосив, що наразі Vcentri HUB стали ресурсно-методичними центрами для ВПО, де можна отримати психологічну, юридичну та фінансову консультацію. Також відповіді на питання щодо працевлаштування, соціальних послуг, допомогу в реєстрації на міських електронних ресурсах та користування міськими сервісами.

«Саміт мав на меті покращити взаємодію між владою, бізнесом та громадським сектором у цей непростий для України час. Думаю, це вдалося, адже захід показав, що всі учасники готові об’єднуватися і діяти заради нашої перемоги, кожен на своєму фронті. Дякую організаторам за запрошення і можливість обмінятися досвідом», - підсумував Роман Лелюк.

Саміт було організовано Львівською обласною державною адміністрацією за підтримки USAID - US Agency for International Development та Isar Ednannia.

Перейти до спискуВерсiя для друку