КМДА Київська міська державна адміністрація


15 липня 2022

Роман Лелюк: Волонтерська діяльність – показник високорозвиненого громадянського суспільства

Роман Лелюк: Волонтерська діяльність – показник високорозвиненого громадянського суспільства

У столиці відбувся Київський форум волонтерів «Єднаймося заради перемоги». Основне завдання – привернути увагу профільних державних і міських структур до проблем у волонтерському секторі та налагодити взаємодію між волонтерськими організаціями та владою. Як наголосив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк під час відкриття форуму – такі заходи сприяють обміну досвідом, поглибленням співпраці та наданням сервісної інформації з боку міських і державних структур волонтерським організаціям.

«Волонтерська діяльність є показником високорозвиненого і високоморального громадянського суспільства. Мені, як "адвокату" громадянського суспільства, за посадою і за покликом душі, надзвичайно приємно бачити як розвивається та шириться волонтерський рух в Україні», - наголосив Роман Лелюк.

Директор Департаменту вручив найактивнішим волонтерам подяки Київського міського голови за вагомий внесок у розвиток волонтерського руху, зміцнення обороноздатності держави і активну громадянську позицію.

«Кожен із вас знайшов себе у цих екстремальних умовах і кожен переформатував свою роботу у суспільно-корисну діяльність. Найвищий прояв нашої ментальної особливості – єднатися у важкі часи. Я хочу, щоб ось цей момент єднання, взаємопідтримки, взаємовіддачі та взаємоповаги ми з вами зберегли і під мирним українським небом», - наголосив Роман Лелюк.

Департамент суспільних комунікацій КМДА відмітив і найменших учасників волонтерського руху. Подарунки отримали 6-річна Соломія Будомська, яка разом із мамою плете маскувальні сітки для наших військових та 10-річна Валерія Єжова, яка збирає гроші для благодійних фондів, майстерно граючи в шашки.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.