Головна  →  Новини  →  18 липня 2022

Київські комунальні ЗМІ стали основним мовником громади під час війни - Роман Лелюк

Київські комунальні ЗМІ стали основним мовником громади під час війни - Роман Лелюк

Всі комунальні ЗМІ столиці після повномасштабного вторгнення перейшли у формат роботи 24/7. Журналісти робили новини з епіцентру подій та вели трансляцію з передової, інформуючи ввесь світ про те, що відбувається в столиці нашої держави. Про це розповів директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк в інтерв’ю «Вечірньому Києву», підбиваючи підсумки роботи комунальних медіа у перші місяці війни.

«У нас журналісти самі просилися на передову. І таких було більше, ніж наша фізична можливість їх туди доставити. І цим також пишаюсь. Медійники реально ходили під кулями… Вони першими після того, як окупаційні війська були відкинуті нашими Збройними Силами, їхали у Бучу, Ірпінь, Гостомель, Бородянку, документуючи факти звірства росіян та розповідаючи перші враження», - зазначив Роман Лелюк.

Окрім того, ТК «Київ» єдиний столичний телеканал і один із небагатьох загальноукраїнських, який залишився працювати в Києві, коли окупаційні війська стояли зовсім поруч. За три перших місяці війни його ютуб-канал нараховував понад 100 мільйонів переглядів.

«Якщо брати сайт «Вечірній Київ», то у стрічці до війни було 200-250 матеріалів на тиждень, під час війни кількість зросла до 400-500 статей. У найкритичніші дні ми виходили на результат охоплення аудиторії, враховуючи сайт «Вечірнього Києва» і нашу присутність у соціальних мережах, – мільйон переглядів на день. Цифри, думаю, говорять самі за себе», - відмітив директор Департаменту.

Він також наголосив – завдяки цілодобовому оперативному інформуванню киян про життя столиці та держави загалом, подачі сервісної інформації та аналітики, відданості своїй справі та новим форматам роботи – «комунальні медіа стали реально основним правдивим, надійним і оперативним мовником столичної громади».

Перейти до спискуВерсiя для друку