Головна  →  Новини  →  20 липня 2022

Міська влада запрошує неурядові організації та соціально відповідальний бізнес долучатися до підтримки внутрішньо переміщених осіб

Міська влада запрошує неурядові організації та соціально відповідальний бізнес долучатися до підтримки внутрішньо переміщених осіб

Наразі в Києві зареєстровано близько 100 тисяч внутрішньо-переміщених осіб. Для їхньої підтримки та ефективної інтеграції в міське життя на базі VcentrіHUB функціонує «Єдиний комплексний консультаційний центр підтримки внутрішньо переміщених осіб». Аби надати допомогу всім, хто її потребує, міська влада запрошує неурядові організації та соціально-відповідальний бізнес до співпраці у цьому питанні.

«Хоча взаємодія з внутрішньо переміщеними особами для нас є не зовсім профільною, ми не могли стояти осторонь, тому значну частину роботи нашого Центру комунікації, яке займається розвитком громадянського суспільства, і наших локацій VcentrіHUB, ми перепрофілювали під допомогу внутрішньо переміщеним особам. Однак наших власних сил, на жаль, не достатньо, щоб охопити таку кількість людей, які сьогодні потребують допомоги. Саме тому ми відкрито звертаємося до всіх інститутів громадянського суспільства та соціально-відповідального бізнесу, які бажають допомогти нашим співгромадянам, що опинилися в складних умовах», - зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Серед внутрішньо переміщених осіб є великий запит на матеріальну допомогу, продукти харчування, також гостро стоїть питання житла та працевлаштування. Представники ІГС та бізнесу, які бажають долучитися до підтримки ВПО, самостійно визначають свої можливості для допомоги. Департамент суспільних комунікацій забезпечить їх у дні консультування (п’ятниця) – робочим місцем, де можна допомогти вирішувати проблеми внутрішніх переселенців.

«Об’єднання міста, бізнесу та неурядового сектору допоможе внутрішньо переміщеним особам швидше стати повноцінною частиною міського життя», - наголосив Роман Лелюк.

Для співпраці необхідно заповнити гугл-форму.

Зауважимо, до спільної роботи вже долучилися: Департамент суспільних комунікацій КМДА, Департамент соціальної політики КМДА, КМЦ гендерної рівності, запобігання та протидії насильству, Правобережний київський місцевий центр з надання БВПД, Київський міський центр зайнятості, Київська міська організація Товариства Червоного Хреста, БО "100 відсотків життя. Київський регіон".

Перейти до спискуВерсiя для друку