Головна  →  Новини  →  27 липня 2022

Українська команда «Мрія» здобула Гран-прі на Міжнародному танцювальному фестивалі у Південній Кореї

Українська команда «Мрія» здобула Гран-прі на Міжнародному танцювальному фестивалі у Південній Кореї

У перші дні повномасштабного вторгнення росія знищила поблизу Києва наш найбільший у світі літак «Мрія». Після того ГО «Всеукраїнське молодіжне спілкування» та німецька організація «Ich halte dich» вирішили створити некомерційний проєкт на підтримку біженців з України в Європі.

Танцювальний колектив, куди увійшли молоді хлопці та дівчата, які змушені була залишити свій дім, вирішили назвати «Мрія». Головна ідея: «Вороги знищили наш літак, але ніколи не знищать наші мрії».
За короткий термін «Мрія» сягнула неабиякої майстерності. І виступаючи на Міжнародному фестивалі танців народів світу у південнокорейському місті Чонджу, команда здобула гран-прі.

Танок, який представили українські танцівники, складається з двох частин. Перша – починається з мирної Батьківщини, і обривається звуком сирени, під час якої на екрані з’являється коротке відео про війну в Україні. Друга частина показує сильну країну, яку не зломила навіть війна. Виступ закінчується на фоні великого національного прапора завдовжки 10 метрів.

Наразі команда «Mрія» проводить турне Кореєю. Їхня мета не просто продемонструвати українську культуру, а зустрічатися з політичними та громадськими діячами, представниками ЗМІ і заохочувати всіх стати частиною боротьби за Україну.

Після повернення, «Mрія» проведе низку концертів до Дня незалежності України. Також заплановані виступи у 40 містах Європи. Мета танцюристів – продовжувати говорити про силу української мрії та надалі привертати увагу міжнародної спільноти до подій в Україні.

Перейти до спискуВерсiя для друку