Головна  →  Новини  →  27 липня 2022

До Дня Державності у столиці презентують анімаційний фільм «Історія України за 15 хвилин»

До Дня Державності у столиці презентують анімаційний фільм «Історія України за 15 хвилин»

До Дня Української Державності 28 липня у Vcentri Hub Шевченківського району співробітники Українського інституту національної пам’яті презентують відеоролик «Історія України за 15 хвилин».

Ролик у форматі 2D коротко й доступно, але вичерпно розповідає понад тисячолітню історію українців на своїх землях. Показує, що наші предки творили тут державні формування ще тисячу років тому, і цей процес державотворення простежується крізь усю нашу історію.

Також можна буде ознайомитись з іншими проєктами Інституту, які пов’язані з популяризацією історії України, зокрема настільними іграми, присвяченими Українській революції 1917–1921 років, мальописом (коміксом) «Оборона Замостя. Легенда про лопату», присвяченому союзній боротьбі Польщі та УНР проти більшовиків, а також паперовими модельками техніки українського війська першої третини ХХ століття.

Коли: 28 липня, о 14:30.
Де: #VcentriHUB Шевченківського району, вулиця Володимирська 51Б.
Реєстрація за телефоном: +380 93 389 4457.

День Української Державності встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Пам’ятна дата акцентує на спадкоємності сучасної України від Давньоруської держави Володимира Великого з її столицею у Києві. Саме тому для Дня Державності була обрана дата 28 липня, коли в Україні також відзначають День Хрещення Київської Руси-України. Вибір Володимиром Великим християнства як головної релігії Русі став цивілізаційним і зумовив історичний зв’язок українських земель із Європою.

Перейти до спискуВерсiя для друку