Головна  →  Новини  →  8 серпня 2022

У Vcentri Hub столичних журналістів навчили зупиняти кров

У Vcentri Hub столичних журналістів навчили зупиняти кров

Сили територіальної оборони ЗСУ продовжують цикл заходів для журналістів. У Vcentri Hub провели тренінг з основ тактичної медицини «Зупинення кровотечі» для представників медіа, адже журналісти нерідко бувають в обставинах, які вимагають вміння надавати домедичну допомогу.

На тренінгу присутні ознайомилися зі складом аптечки iFAK, засвоїли порядок дій для кожного типу пошкоджень за алгоритмом MARCH, потренувалися зупиняти кровотечу за допомогою джгутів CAT на різних частинах тіла, тампонувати рани та застосовувати перев’язувальні пакети.

Тренінг проводив Руслан Трегуб (друг Стугна), головний медик в одному з підрозділів 114 Бригади Сил ТрО ЗСУ. Він також викладає у Всеукраїнській раді реанімацій, де за 6 років підготував близько 8 тисяч фахівців.

«Турнікет, тампонада — ці слова досить швидко стали для нас звичними. Зупинити кровотечу, від якої найшвидше може загинути людина, — то найголовніша допомога. Переконаний: в умовах війни дорослим та дітям варто опановувати надання першої допомоги. Тому ми систематично проводимо виїзні зайняття, ділимося знаннями. Після занять, гадаємо, учасники тренінгу при надзвичайній ситуації не розгубляться і знатимуть, як допомогти собі та ближньому», — зауважив Руслан Трегуб.

Більше – у матеріалі Вечірнього Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку