Головна  →  Новини  →  12 серпня 2022

Цьогоріч вперше Україна відзначає День молоді разом із усім світом

Цьогоріч вперше Україна відзначає День молоді разом із усім світом

Сьогодні ми вперше зі світовою спільнотою відзначаємо Міжнародний день молоді. До 2022 року свято припадало на останню неділю червня. За ініціативи молодіжних організацій та рухів відзначення перенесено на дату Міжнародного дня молоді — 12 серпня. Так українська молодь продемонструвала прагнення інтегруватися у європейську спільноту, утвердити цінності демократії та свободи.

Сьогодні наша молодь в епіцентрі подій: захищає країну на фронті, волонтерить в тилу, працює, підтримуючи економіку та найголовніше – має активну громадянську позицію. Не зважаючи на всі перешкоди, наша молодь розвивається, навчається, вдосконалюється, бере активну участь у розвитку нашого міста.

«З власного досвіду знаю, що активна участь у шкільному та студентському самоврядуванні, досвід громадської діяльності – це якраз і є запорукою успіху в житті. Тому радо підтримую розвиток столичної молоді. І пишаюся, що Vcentri HUB стали майданчиком для їхніх заходів», - зазначає директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Він підкреслив, що у Vcentri HUB відбуваються круглі столи для лідерів шкільного самоврядування з представниками влади, дебати лідерів учнівського самоврядування, «Політичні лікбези» тощо. Також молодь – активні учасники Форуму розвитку громадянського суспільства, а міська влада підтримує проєкти, які вони напрацьовують. Спеціально для молоді Департамент розробив комунікаційну гру, яка дозволяє набути практичних навичок щодо своєї ролі в активному житті громади.

«Пишаюся нашою молоддю – розумною, патріотичною, чесною, ініціативною, яка має свіжий погляд та власне бачення розвитку міста і держави. Ви – рушійна сила нашого суспільства», - наголосив Роман Лелюк.

Перейти до спискуВерсiя для друку