Головна  →  Новини  →  18 серпня 2022

Для підсилення українських військових триває проєкт «Армія дронів»

Для підсилення українських військових триває проєкт «Армія дронів»

Безпілотні літальні апарати допомагають нашим військовим завчасно відстежувати окупантів та рятувати тисячі захисників. Але їхня кількість значно менша, ніж потрібно. Для посилення української армії Генштаб Збройних Сил України, Міністерство цифрової трансформації та UNITED24 реалізують проєкт «Армія дронів».

«Це комплексна програма, що включає системну закупівлю дронів, їхній ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів. «Армія дронів» допоможе ЗСУ моніторити лінію фронту – а це близько 2 470 кілометрів та давати ефективну відсіч ворожим атакам», – зазначають на платформі UNITED24.

Долучитися до збору коштів можна на порталі UNITED24. Кошти надійдуть на рахунок Міноборони — і військові куплять дрони самі.

Окрім того, в рамках проєкту можна не лише пожертвувати кошти, а й подарувати Збройним Силам власний безпілотник. Однак, він має відповідати певним вимогам – у першу чергу, бути справним і літати на відстань від 2-х кілометрів, батарея понад 5000 ампер/годин. Спеціальну «прошивку», аби дрон не міг збити ворог, військові зроблять самі.

Також у рамках проєку «Армія дронів» готують пілотів. Нині до програми долучилося дві льотні школи, які можуть випускати в місяць майже 500 спеціалістів. Додатково відібрали дванадцять шкіл, які невдовзі розпочнуть навчання.

Як повідомив віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, за місяць роботи проєкту зібрали понад 855 млн грн. І вже уклали контракти на 477 млн грн для закупівлі дронів. Серед них на першому етапі закупили 78 мультикоптерів Matrice, дві наземні системи для 20 ударних дронів-камікадзе Warmate та 20 FlyEye. Саме ці безпілотники необхідні ЗСУ на перших етапах формування дронів.

Перейти до спискуВерсiя для друку