Головна  →  Новини  →  23 серпня 2022

«Разом ми – Європа»: в Україні стартувала комунікаційна кампанія Європейського Союзу

«Разом ми – Європа»: в Україні стартувала комунікаційна кампанія Європейського Союзу

Європейський Союз розпочинає комунікаційну кампанію, яка спрямована на підвищення обізнаності українців про всебічну підтримку, солідарність та допомогу ЄС, яку вже надано Україні під час війни і яка триватиме надалі. Кампанія включатиме освітні, культурні та мистецькі заходи.

«Ми будемо говорити під час кампанії про те, як ЄС реагує на повномасштабну агресію росії — абсолютно незаконну, неможливу і жорстоку. Але ми будемо говорити також про надію, з якою Україна рухається вперед, до перемоги. Захоплюватися стійкістю України, надією, з якою країна святкує свій перший День Незалежності як кандидат на членство в ЄС, і надію, з якою ЄС залишається на боці України не лише словом, а й ділом. Тому, що разом ми — Європа. ЄС буде завжди поруч, пліч-о-пліч з Україною не лише словами, а й справами», — сказав на пресконференції з нагоди відкриття комунікаційної кампанії «Разом ми Європа» голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Зокрема, акцент було зосереджено на пом’якшені фінансового тиску на українську державу, щоб вона могла забезпечувати такі пріоритетні видатки, як зарплати та пенсії, безпека, підтримка бізнесу, реконструкція, послуги, підтримка проєктів у сфері енергетики, транспорту та освіти.

А також про підтримку українців, які врятувалися від російської агресії в Україні та країнах-членах ЄС, про гуманітарну допомогу всередині країни та про підтримку військових.

На церемонії відкриття старту інформаційної кампанії відвідувачі змогли отримати листівку й поштову марку біля Арки Свободи українського народу. Присутні на заході дипломати і всі бажаючі написали свої вітання українським захисникам та захисницям й просто на локації опустили послання у поштову скриньку.

З огляду на безпекову ситуацію, в період з 22 до 25 серпня експозиція біля Арки Свободи буде закрита для відвідувачів. Та вже з 26 серпня її роботу поновлять, і вона триватиме до 22 вересня 2022 року.

Також під час кампанії планується задіяти різні формати заходів — публічні дискусії, відкриті лекції, радіо- та онлайн вікторини для молоді.

Так, у День прапора України, 23 серпня, користувачі Instagram зможуть завантажити спеціально розроблений GIF-sticker у своїх сторіз. А вже 24 серпня, у День Незалежності — кожен зможе встановити AR-маску віртуальної реальності для Instagram та поділитися своїми розповідями про європейську Україну.

Крім того, 24 серпня на всіх чекає унікальне музичне свято від українських митців — віртуальний концерт «Разом ми — Європа». Трансляція буде доступна на Facebook-сторінці Представництва ЄС в Україні та на телеканалі Суспільне Культура та його діджитал платформах.

Більше читайте у матеріалі «Вечірнього Києва».

Перейти до спискуВерсiя для друку