Головна  →  Новини  →  2 вересня 2022

Кияни здали на макулатуру 48 тисяч книжок російською мовою

Кияни здали на макулатуру 48 тисяч книжок російською мовою

У муніципальній книгарні «Сяйво книги» зібрали майже 25 тонн російських книг, які вже відправлено на перероблення. Отримані від реалізації макулатури кошти будуть спрямовані на потреби українських захисників та захисниць.

«Протягом 1,5 місяця до збору російських друкованих видань долучились понад 1 700 мешканців, які несли нам книги в руках, везли у валізах, приїжджали на переповнених книгами авто, відправляли на таксі або надсилали їх поштою. Загалом було зібрано орієнтовно 48 тисяч книжок, а це майже 25 тонн макулатури, яку вже відвезли на перероблення та отримали 97 856 гривень», - зазначили у КП «Міський магазин».

Кошти спрямують для потреб українських бійців, зокрема на придбання авто для одного з батальйонів на передовій. Завдаток вже надісланий, однак зібраної суми зовсім трохи не вистачає, тому в муніципальній книгарні оголошено продовження збору російських книг. Там пропонують приносити видання, яким вже не місце в домашніх бібліотеках.

Кожен, хто принесе та здасть російську книжку, отримає знижку 10% на придбання нових книг, які варті справжніх українців.

Збір триває за адресою: вул. Велика Васильківська, 6.

Перейти до спискуВерсiя для друку