Брифінги та прес-конференції у Києві 29.04.2015

Дата та час проведення

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор
Учасники

УНІАН

29.04.2015
10:30

"Сутінки по-українськи: як не допустити повної темряви"

Обговорюватимуться теми щодо проблемного стану основного обладнання електроенергетичної галузі та високої аварійності української електроенергетичної мережи, а також про перспективи вирішення проблемних питань.

Учасники: Олександр Коломієць, заступник директора-головний інженер ДП "НЕК "Укренерго"; Володимир Рубанка, головний державний інспектор України з енергетичного нагляду;

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефони: (044) 238 33 48, 050 571 99 38. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

29.04.2015
11:30

“Перехідний період в імунізації: чого очікувати пацієнтам та чи вирішить медицина питання забезпечення українців вакцинами?”

Питання: плани дій з вакцинації у 2015 році: пріоритети і можливості для України; чи можуть батьки бути спокійними у 2015 році за вакцинування дітей: погляд держави та медицини; що надійніше врятує від хвороб: вакцинація чи природний захист організму?; вікові групи: імунопрофілактика - пріоритет у дитячому віці чи відповідальність дорослого населення?; причини системних проблем вакцинопрофілактики в Україні.

Учасники: заст.міністра охорони здоров’я України Ігор Перегінець; Сергій Крамарев, головний позаштатний спеціаліст МОЗ зі спеціальності дитячі інфекційні хвороби, зав.кафедрою дитячих інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О.Богомольця Сергій Крамарев;

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

29.04.2015
12:30

«Як українцям споживати «по-європейськи» в умовах кризи? Раціональне використання ресурсів та наслідків споживчого вибору»

Презентація інформаційного проекту «Стале споживання – шлях до збереження довкілля та покращення якості життя», який впроваджується за підтримки Програми розвитку ООН в Україні, з метою підвищення рівня обізнаності та поінформованості споживачів, з питань раціонального використання ресурсів та наслідків споживчого вибору. В умовах економічної кризи, подорожчання комунальних платежів, продуктів, товарів та послуг українці мають переглянути і споживчий кошик, і споживацькі звички. Як це зробити максимально ефективно, з економією, і не погіршити при цьому ані стан здоров’я, ані стан оточуючого середовища?

Учасники: Сергій Волков – керівник сектору енергетики та навколишнього середовища Програми розвитку ООН в Україні; Світлана Берзіна – президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета»; Олег Цільвік – заступник голови правління Всеукраїнської громадської організації «Союз споживачів України»

(вул. Хрещатик, 4, конференц-зал). Потрібна акредитація. Телефони: +38 (063) 218-27-95, +38 (067) 424-60-44; [email protected]

29.04.2015
13:30

Прес-конференція ГО «Підприємці Сходу України» на тему: «Підприємцям-переселенцям не дають реалізувати право на землю».

Підприємці Сходу України, які завжди платили податки в державну казну, забезпечуючи роботу шкіл і лікарень, виплату пенсій і допомог, з початком АТО були змушені покинути рідний дім. Під час прес-конференції вимушені переселенці розкажуть про свої проблеми: протистояння з чиновниками, марні спроби отримати землю під забудову житла для сімей загиблих в зоні АТО бійців, про саботаж, корупцію та недбалість чиновників по відношенню до переселенців та інші тяжби. Чому громадяни України, які змушені були залишити свої будинки через бойові дії, вдови та діти бійців, загиблих в АТО, не можуть отримати землю під будівництво житла в інших містах України? Чому чоловіки, які захищають нашу країну не мають житла для своїх сімей?

Учасники та запрошені: віце-президент ГО «Підприємці Сходу України» Тетяна Колеснікова; ревізор ГО «Підприємці Сходу України» Тамара Мітіна; юрисконсульт ГО «Підприємці Сходу України», партнер Юридичного центру «Гарант» Дмитро Погребняк;

(ул. Хрещатик, 4, конференц - зал) Потрібна акредитація: тел. 067-772-24-38.

29.04.2015
14:30

"Виробники-патріоти. Чи можливо підприємствам анексованого Криму залишитись патріотами, коли мова йде про гроші та додаткові зусилля?"

Це питання постало перед багатьма виробниками та підприємцями анексованого Криму і окупованих Донецького та Луганського регіонів. З моменту анексії Криму пройшов рік і вже можна оцінити перші кроки підприємців щодо вибору між продовженням підприємницької діяльності за новими законами чи перевезенням бізнесу до материкової України. Під час прес-конференції розглядатимуться питання та ризики, з якими підприємці залишаються сам на сам в умовах невизначеності. Події минулого року поставили багатьох виробників в дуже непросте скрутне становище, деяких ці обставини навіть змусили вивезти свої потужності з Криму.

Учасники: голова Київського міськобласного центру захисту прав споживачів, якості і безпеки продукці Сергій Пономаренкої; президент Асоціації сомельє України Дмитро Сидоренко; генеральний директор ТОВ «Сімферопольський вино-коньячний завод» Сергій Іванов;

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Потрібна акредитація. Телефон: (067)630 12 68.

УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ

29.04.2015
12:00

Круглий стіл"Проблеми дотримання прав людини у діяльності психоневрологічних інтернатів"

На круглому столі будуть представлені результати громадської експертизи діяльності Міністерства соціальної політики України щодо дотримання прав підопічних психоневрологічних інтернатів, а також обговорені проблемні питання щодо дотримання прав людини в діяльності психоневрологічних інтернатів.

З доповідями та повідомленнями виступлять:
Богдан Мойса, координатор аналітичного відділу УГСПЛ,
О. В. Сулима, начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Міністерства соціальної політики України,
Раїса Кравченко,виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації "Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю",

Адреса прес-центру: ст. м. "Палац спорту", вул. Еспланадна, 20, 1 поверх

ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

29.04.2015
10:00

Прес-конференція, присвячену зриву процесу закупівель ліків та передачі їх міжнародним організаціям Міністерством охорони здоров’я. П

Справа в тому, що незважаючи на неодноразові публічні обіцянки Міністра охорони здоров’я передати закупівлі ліків та вакцин міжнародним організаціям не пізніше, ніж через 1,5 місяці після прийняття закону Верховною Радою, цього так і не було зроблено. Мало того, наразі постає питання відтермінування цього процесу на наступний рік, незважаючи на публічні обіцянки міністра зробити це в квітні цього року. Весь останній місяць пацієнти рахували дні до запуску міжнародних закупівель у Україні, що покликані врятувати тисячі життів.

В прес-конференції візьмуть участь:
Дмитро Шерембей, голова правління БФ «Пацієнти України»;
Віталій Шабунін, голова правління «Центру протидії корупції»

29 квітня, о 10.00 в приміщенні ІА «Інтерфакс-Україна», за адресою вул. Рейтарська 8/5а,
Акредитація журналістів за телефоном (067)550-15-70, [email protected] (Устінова Олександра, (067) 465-54-26, [email protected] (Наталя Красненкова).

УКРІНФОРМ

29.04.2015
10:00

Прес-конференція: «Про соціально-економічну ситуацію в Україні, заборгованість із заробітної плати та вжиття заходів для її погашення. Про зміни до пенсійного законодавства України»

 

Організатор: Конфедерація вільних профспілок України.
Учасники: Михайло Волинець - голова КВПУ; Анатолій Акімочкін - перший заступник голови КВПУ; Олег Панасенко - голова Вільної профспілки медичних працівників України;

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.
(рожевий зал)

29.04.2015
10:00

Прес-конференція: "Як зіпсувати враження від бургера"

Ключові тези:
- результати досліджень 8 марок бургерів та котлет;
- смачна продукція, але містить не задекларовані інгредієнти.
Коротко. Свіжоспечена булочка з соковитою котлетою з м'яса, присмачена соусом з додаванням салату і сиру. Мова піде про бургери, які останнім часом користуються великою популярністю. Цей вид продукції можна купити в багатьох закладах, у тому числі замовити по Інтернету. От тільки чи правду кажуть продавці бургерів, розхвалюючи свою продукцію?

Учасники: Валентин Безрукий - керівник Центру Експертиз ТЕСТ;Ніна Кільдій- керівник відділу тестувань Центру Експертиз ТЕСТ.

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.
(Зала 2)

29.04.2015
11:00

Прес-конференція: «Луганщина: потреби, страхи, оцінки ситуації, сподівання на майбутнє (громадська думка жителів Сєвєродонецька та Старобільська)»

Питання до розгляду :
-В чому відчувають найбільшу потребу жителі Сєвєродонецька та Старобільська? Які проблеми вони вважають найбільш пріоритетними?
-Що думають місцеві жителі про перспективу введення миротворчого контингенту на Донбас?
-Місцеві вибори'2015: чи зможуть вони покращити ситуацію на Донбасі?
-Ставлення до Росії. Оцінка ролі Росії в конфлікті на Донбасі.
-До яких компромісів готові місцеві жителі, аби на Донбасі встановився мир?
-Як бачать політичне майбутнє Донбасу жителі Сєвєродонецька та Старобільська?
-Державна політика відносно проблеми Донбасу: в чому її найслабші місця і як їх нівелювати?
-Громадська думка Донеччини та Луганщини: наскільки центральна влада розуміє місцевий контекст?

Організатор: Фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва".
Учасники: Ірина Бекешкіна - директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва; Сергій Гармаш - головний редактор «ОстроВ»; Марія Золкіна - політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва»;Валентин Красноперов - політичний аналітик, координатор проекту «Сильні громади Донеччини», Центр UA;

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.
(Зала 2)

29.04.2015
11:00

Прес-конференція Української Гельсінської спілки з прав людини «Найбрутальніші порушення прав людини в 2014 році»

Під час заходу правозахисники назвуть основні порушення прав людини в 2014 році а також нададуть рекомендації представникам держави як покращити ситуацію з правами людини в Україні.
Довідково. Доповідь є основним документом правозахисних організацій, що надає фахову оцінку дотримання державою прав людини в умовах збройного конфлікту, економічної кризи та масштабних реформаційних процесів. Участь в її створенні взяли 74 експерти з усіх регіонів України. Інформацію, розміщену з доповіді використовують Європейський Суд, уряд США, Єврокомісія та інші міжнародні інституції.

Учасники: Микола Козирєв - голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини; Олег Мартиненко - керівник моніторингового відділу Української Гельсінської спілки з прав людини;

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.
(Зала 1)

29.04.2015
13:30

Прес-конференція з нагоди старту загальнонаціонального громадського моніторингового проекту щодо висвітлення кращих прикладів синергії між владою, медіа та ОГС

 

Організатори: Асоціація «Спільний простір», Комітет «Рівність можливостей», Український форум благодійників.
Учасники: Олександр Чекмишев - голова Комітету «Рівність можливостей», керівник моніторингових проектів Асоціації «Спільний простір»; Леся Ярошенко- інформаційний менеджер, координатор партнерських інформаційних проектів.

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.
(Зала 2)

29.04.2015
13:30

Круглий стіл: "Отримання та розподіл гуманітарної допомоги: досвід практиків"

Питання до обговорення:
1.Світові стандарти щодо надання гуманітарної допомоги: основні підходи та принципи.
2.Отримання статусу отримувача гуманітарної допомоги: реєстр організацій - отримувачів гуманітарної допомоги, процедури та вимоги Міністерства соціальної політики щодо отримання статусу отримувача гуманітарної допомоги.
3.Визнання гуманітарної допомоги: вимоги та процедури Мінсоцполітики, митної служби та інших органів виконавчої вади.
4.Організаційні питання: закупка/збір гуманітарної допомоги, зберігання, транспортування, видача людям.
5.Документообіг та бухгалтерський облік гуманітарної допомоги: оформлення надходження, реєстрація, розподіл, податкова звітність.
6.Законодавчі колізії: основні перешкоди щодо отримання та розподілу гуманітарної допомоги, які мають бути усунені.

Учасники: Катерина Коврева - директор Міжнародної благодійної організації «Посланець миру»; Оксана Сухорукова - виконавчий директор Благодійного фонду «Свої»; Лідія Камишан - бухгалтер Українського фонду «Благополуччя дітей»;

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.
(Зала 2)

29.04.2015
14:00

Прес-конференція громадських організацій інвалідів: «Загублені права: вперше голос громадських організацій людей з інвалідністю з України прозвучав в Комітеті ООН»

Довідково. Вже у вересні 2015 року Україна має звітуватись в Комітеті ООН з прав людей з інвалідністю стосовно виконання Конвенції ООН про права інвалідів. Наразі у межах підготовки звіту уряду Комітет ООН заслуховує Альтернативні звіти та рекомендації громадських організації людей з інвалідністю.
Уперше представники громадських об'єднань людей з інвалідністю з України виступили з Альтернативним звітом перед Комітетом ООН з прав людей з інвалідністю та говорили про дотримання своїх прав на високому міжнародному рівні, про необхідність впровадження системних змін в нашій державі, про бар'єри, які заважають їм бути включеними у суспільство. Увага акцентувалась на питаннях дискримінації, доступності, освіти, охорони здоров'я, працевлаштування, прав дітей та жінок з інвалідністю, переселенців з інвалідністю, відновлення прав недієздатних та ін.

Організатор:Національна Асамблея інвалідів України.
Учасники: Наталія Скрипка - виконавчий директор Всеукраїнського громадського об'єднання «Національна Асамблея інвалідів України»; Раїса Кравченко -виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю»;

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.
(Зала 1)

ЛІГА

29.04.2015
12:00

Круглый стол на тему: "Коррекция правовых отношений между работодателем и работником в свете принятия Трудового кодекса: новые возможности и вызовы для украинского бизнеса"

Необходимость принятия Трудового кодекса обусловлена коренными изменениями всей системы общественных отношений. При этом, действующий Кодекс законов о труде был принят еще в 1971 году но, несмотря на многочисленные изменения, давноустарели не отвечает современным экономическим условиям.
Впрочем, проекты нового Трудового кодекса всегда вызывали в обществе массу споров. Не является исключением и находящийся сегодня на рассмотрении в Раде законопроект № 1658. В особенности, это касается вопроса соотношения прав наемных работников и работодателей. Мнения среди специалистов разделились, а законодатель уже давно не может прийти к общему знаменателю.

Оксана Войнаровская,партнер ЮФ «Василь Кисиль и Партнеры»
Сергей Сильченко,заместитель главы Комитета АЮУ по трудовому праву,партнер ЮФ ILF,Алексей Шевчук, глава Комитета АЮУ по трудовому праву, управляющий партнер ЮФ «Шевчук и Партнеры»

Участие в мероприятии возможно по предварительной регистрации по электронной почте: [email protected] или по телефону +38 (044) 585 24 05, контактное лицо: Елена Молокова.
Регистрация для участников открыта до 17:00, 28.04.2015, регистрация для представителей СМИ - до 10:00 29.04.2015

ГЛАВКОМ

29.04.2015
13:00

«Кавказ, кавказцы и проект «Новороссия»»

Приглашенный гость: Денис Соколов, руководитель Центра социально-экономических исследований RAMCOM (Россия), эксперт в области проблем Кавказа, который будет анализировать ситуацию, которая возникает сейчас на Кавказе, а именно создание волонтерского движения по поддержке «Новороссии», присутствие кавказцев на Донбассе с обеих сторон российско-украинского конфликта, создание новых военных конфликтов на Кавказе и заставит ли это Путина и его силовой блок отвлечь внимание от Украины и поддержки террористов на востоке страны.

Приглашенный гость: Денис Соколов, руководитель Центра социально-экономических исследований RAMCOM (Россия),

Аккредитация: 253 52 52.
(ул. Шелковичная, 8/20)

Перейти до спискуВерсiя для друку