Головна  →  Новини  →  7 вересня 2022

Київ приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day»

Київ приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day»

Цього року Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання World Cleanup Day разом із мільйонами учасників у 191 країні світу. Заходи у Києві та 24 регіонах пройдуть з дотриманням карантинних норм та обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості областей. Акція проходить під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!».

Основна мета — формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

Організатори закликають не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на рекомендованих та дозволених локаціях органами місцевого самоврядування, попередньо пройшовши інструктажі техніки безпеки та під час сигналу тривоги спускатись в укриття.

Формати участі, залежно від географічного розташування та безпеки:

  • для всіх, онлайн – цифрове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет-ресурсів, дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу – реєстрація результатів на сайті https://letsdoitukraine.org/digitalcleanup/;
  • колективні прибирання на території установ, організацій. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – перевірена ДСНС на безпечність, під час сигналу тривоги всі мають спускатись в укриття;
  • традиційні прибирання допускаються винятково на локаціях, рекомендованих органами місцевого самоврядування;
  • формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини https://recyclingpoints.org/ «Знайди, сортуй, здавай» – сортування вторинної сировини та відправка на переробку;
  • розбір завалів.

Для закладів освіти оголосили конкурс, детальніше про умови участі в якому можна дізнатися за посиланням.

Також організатори запрошують приєднатись українців закордоном, які зможуть організувати прибирання, долучитись до міжнародної події, подякувати приймаючим містам та підтримати своє рідне місто навіть на відстані.

Результати участі кожного у Всесвітньому дні прибирання можна зареєструвати за посиланням до 25 вересня 2022 року включно.

Організатор події – Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Київської міської державної адміністрації, Всеукраїнського молодіжного центру, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа.

Перейти до спискуВерсiя для друку