КМДА Київська міська державна адміністрація


26 вересня 2022

Барселона стала сьомим європейським містом, із якими Київ підписав побратимство від початку широкомасштабної агресії росії

Барселона стала сьомим європейським містом, із якими Київ підписав побратимство від початку широкомасштабної агресії росії

Київ та Барселона стали містами-побратимами. Угоду про співпрацю міст підписали в Барселоні мер української столиці Віталій Кличко і мер Барселони Ада Колоу.

«Сьогодні дуже важлива співпраця на рівні міст, бо саме міста мають ключову роль у розвитку держав та поглибленні співпраці між ними. Столиця України розвиває співробітництво з європейськими містами. Залучає допомогу від партнерів, переконує їх в необхідності подальшої підтримки України. Бо ми повинні бути сильними разом! Перемога України у війні з російськими варварами – це запорука миру і спокою в усій Європі. Ми вдячні нашим друзям, які допомагають. Барселона передавала Україні пожежні авто, гуманітарну допомогу, надала тимчасовий притулок українцям, які рятувалися від війни», – сказав Віталій Кличко.

Ада Колоу підкреслила, що Барселона і надалі допомагатиме і підтримуватиме Київ та Україну. Зокрема, мери також обговорили співпрацю у сферах громадського транспорту, екології, smart city та культури.

Наступного року містом-партнером у відзначенні дня народження Барселони буде Київ. На вулицях Барселони буде представлена українська культура, кухня, відбудуться заходи за участі митців із Києва.

Барселона стала сьомим європейським містом, з якими Київ підписав угоду про побратимство від початку широкомасштабної агресії росії. Зокрема, містами-побратимами української столиці також стали Мадрид, Париж, Марсель, Ліон, Осло і Гамбург.

Загалом у столиці України 63 міста-побратима.

Нагадаємо, з Москвою та Мінськом Київ побратимство розірвав.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.