Головна  →  Новини  →  14 жовтня 2022

У столиці вшанували пам’ять полеглих захисників України

У столиці вшанували пам’ять полеглих захисників України

Мер Києва Віталій Кличко в День захисників і захисниць України поклав квіти до Стіни пам’ яті біля Михайлівського Золотоверхого собору та зустрівся з дружинами і матерями полеглих воїнів.

«Уже 8 років Україна бореться з російською агресією. 24 лютого цього року російські варвари вчинили широкомасштабне вторгнення на територію нашої держави. Але ми, українці, здивували світ своєю сміливістю та рішучістю. Ми на своїй землі і правда – за нами. росія хотіла нас поставити на коліна – не вийшло. Намагається залякати терором – а це викликає в нас тільки більшу затятість і сміливість, ще більшу рішучість перемогти російську дикість і варварство. У нас немає іншого вибору, ніж перемогти. Ми не здамося і не підкоримося!» – сказав Віталій Кличко.

До лютого 2022-го в Києві нараховувалася понад 31 тисяча ветеранів російсько-української війни. Від початку повномасштабного вторгнення – близько 100 тисяч учасників бойових дій. Із 2014 року полягли, захищаючи Україну від російських загарбників, майже 640 киян.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять полеглих та дякуємо живим воїнам, нашим героям-захисникам за те, що можемо жити у вільній країні. Велика повага кожному бійцю, кожному військовому, який захищав чи захищає сьогодні нашу країну. Я бачу сльози на ваших очах. Ви виховали своїх дітей справжніми патріотами і героями. Ми пам’ятаємо кожного», – звернувся Віталій Кличко до дружин і матерів українських воїнів, що загинули за 8 років війни.

Із 2014 року місто допомагає в реабілітації травмованих воїнів, а також виплачує їм та родинам загиблих матеріальну допомогу.

Сьогодні ж столиця розробляє концепцію реінтеграції учасників бойових дій. Зокрема, йдеться про психологічну та фізкультурно-спортивну реабілітацію ветеранів, у тому числі, з інвалідністю. А також – професійну адаптацію та працевлаштування, медичне забезпечення, цифрову трансформацію сервісів для учасників бойових дій.

Перейти до спискуВерсiя для друку