Головна  →  Новини  →  10 листопада 2022

70 осіб долучилися до збору крові у Vcentri HUB: Шевченківський

70 осіб долучилися до збору крові у Vcentri HUB: Шевченківський

Сьогодні у рамках дня донора, який проводили у Vcentri HUB: Шевченківський, лише за кілька годин вдалося зібрати майже 32 літри крові. Загалом до благодійної акції долучилися 70 осіб, у тому числі депутати Київської міської ради, працівники структурних підрозділів КМДА, райдержадміністрацій, комунальних підприємств тощо.

Це вже п’ята така ініціатива Департаменту суспільних комунікацій КМДА та Центру комунікації спільно з КНП «Київський міський центр крові» і Київською міською організацією Червоного Хреста, яку проводять на базі столичних громадських просторів Vcentri HUB.

«Як показує практика: крові не вистачає завжди. Її бракувало і в мирний час, а зараз в умовах воєнного стану – тим паче. Адже багато наших захисників, які повертаються з лінії фронту з пораненнями, потребують різних груп крові. Тому ми регулярно ініціюємо такі акції, адже один донор може врятувати три життя. Це мінімальне, чим ми можемо допомоги. Дуже приємно, що так багато охочих – звичайних активних киян та представників міської влади», - зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Він підкреслив, що загалом зібрана сьогодні кров зможе врятувати понад дві сотні життів. Її направлять до столичних лікарень та на фронт.

«Одна кровоздача – це 450 мілілітрів. Сьогодні ми розраховували щонайменше на 50 кровоздач, але люди відгукнулися і охочих прийшло набагато більше, ніж ми планували. Ця кров потрібна для лікування і збереження життя всіх наших українців. Отримувачі – кияни, які перебувають у міських лікарнях, пологових будинках, поранені військові, які прибувають до столиці і лікуються в наших медзакладах. І якась частина крові буде направлена на фронт», - зазначила голова Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України Тетяна Гоєнко.

Щоб здати кров, охочим потрібно було лише дотримуватися медичних рекомендацій напередодні та прийти у визначений день до Vcentri HUB: Шевченківський із посвідченням особи. Усі необхідні аналізи, реєстрацію, підготовку та забір крові організатори проводили просто на місці.

Перейти до спискуВерсiя для друку