КМДА Київська міська державна адміністрація


17 листопада 2022

«Спільно боронимо демократію»: відбулася друга дискусійна панель форуму розвитку громадянського суспільства

«Спільно боронимо демократію»: відбулася друга дискусійна панель форуму розвитку громадянського суспільства

Сьогодні відбулася друга дискусійна панель шостого міського форуму розвитку громадянського суспільства «Спільно боронимо демократію».

Учасники дискусійної панелі розповіли про актуальні можливості від міжнародних донорів для волонтерських ініціатив в реаліях сьогодення та, звісно, допомогу Україні.

Пропонуємо ознайомитися із основними думками наших спікерів:

Ашлі Малруні, Повірена у справах Канади в Україні, Embassy of Canada to Ukraine

Світ вражений як Україна справляється з викликами війни та як мужньо бореться за свою незалежність. З початку повномасштабного вторгнення Канада виділила Україні різну допомогу на загальну суму 3,4 мільярди канадських доларів. Канада й надалі підтримуватиме фінансову спроможність України.

Домінік-Хейден Брейтвейт, радник з питань конфліктів, British Embassy Kyiv

Велика Британія системно допомагає Україні, не лише з 24 лютого, а протягом усього часу російської агресії, надає підтримку у посиленні спроможності громадянського суспільства. Ключове у цьому процесі – забезпечувати зв'язок між українським громадянським суспільством, урядом і міжнародними партнерами.

Нільс Крістенсен, програмний менеджер Партнерство для сталого розвитку / ПРООН

У період війни особливо важливо зміцнення відносин громадянського суспільства та влади. Завдання ПРООН – якомога швидше та якомога потужніше відновити ті сфери, які потрапили під атаку агресора.

Інна Підлуська, заступниця виконавчого директора Міжнародний фонд "Відродження"

У перші дні війни запустили ініціативу «Громадський фронт». Взяли за мету захистити активістів громадянського суспільства, особливо на тимчасово окупованих територіях, захистити незалежні медіа та допомогти волонтерам. Відкрили напрямок «Тримаємо стрій» – це ініціативи підтримки волонтерів і ветеранських спільнот. Спільно з партнерами із гуманітарного сектору запустили ініціативу «Гуманітарна солідарність»  – це гранти в рамках локальних ініціатив у громадах, які працюють на підтримку вимушених переселенців та прямі закупівлі для потреб закладів охорони здоров’я і закладів освіти, які піклуються про ВПО.

Віталій Тодосієнко, менеджер з управління грантами та контрактами програми USAID "Долучайся", USAID/ENGAGE

Основний акцент програми «Долучайся»  –  залучення громадян. Адже  громадяни мають бути залучені до прийняття рішень на всіх рівнях – національному, регіональному і локальному. Зараз гранти спрямовуються на підтримку життєво важливих ініціатив, які вирішують актуальні проблеми суспільства. Гранти передбачені для інституційну підтримку ГО, щоб вони могли продовжувати свою діяльність, та на проєкти, які націлені на вивчення безпосередніх потреб громад, підтримку активістів та уразливих груп населення, забезпечення контролю за діяльністю органів місцевої та державної влади.

Повну версію трансляції можна переглянути за посиланням.

Очікуйте на наступну панель форуму розвитку громадянського суспільства 22 листопада. Тож о 10:00 вмикайте наш YouTube або дивіться трансляцію на Facebook сторінці Департаменту суспільних комунікацій і Телеканал Київ.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.