Головна  →  Новини  →  2 грудня 2022

У Київському метрополітені відкрилася фотовиставка «Війна крізь об’єктив: фото з України»

У Київському метрополітені відкрилася фотовиставка «Війна крізь об’єктив: фото з України»

На станції метро «Золоті ворота» відкрилася фотовиставка «Війна крізь об’єкти: фото з України», присвячена боротьбі українців проти російської агресії та усім людям, які допомагають Україні. Це спроба чесно показати усі жахи військових конфліктів у сучасному світі та передати героїзм українського народу. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Емоційно це дуже важка виставка. Але водночас – це додаткова нагода нагадати та зрозуміти, що станеться, якщо ми не будемо продовжувати боротися та підтримувати наші Сили оборони. Саме завдяки нашим воїнам ми живемо у вільному місті, вільній країні та маємо можливість відкривати цю виставку. Дуже важливо, що до організації долучилися іноземні журналісти та наші міжнародні партнери. Це означає, що інтерес до нашої країни не зникає. А європейська спільнота розуміє російську загрозу, яка без перебільшення нависла над усім світом», – зазначила Марина Хонда.

В експозиції представлені 50 фоторобіт українських та іноземних фотожурналістів, зроблених у різних містах України після нападу росії. За кожною світлиною – долі людей, які стали до лав Збройних Сил України, працюють в тилу і збирають допомогу, які втратили рідних та власні домівки і змушені були рятуватися в інших регіонах України та за кордоном. На фото зображено жахливі кадри смерті та руйнувань, які принесла з собою війна.

«Окрім гарячої війни на фронті, паралельно йде ще й інформаційна боротьба. Агресор ширить цинічну пропаганду, якій ми маємо протистояти. Ця виставка – наша важка артилерія проти зухвалих російських фейків та маніпуляцій. Кожна з цих світлин несе набагато більше, ніж можна сказати словами. Кожне фото – великокаліберний постріл правди. Виставка буде представлена і за кордоном, щоб кожен міг знати і бачити правду. Що Україна – це не тільки географічний центр Європи, це – центр сили духу, незламності, невпинної жаги до свободи і вибору жити європейськими цінностями. Виставкою ми показуємо, яку ціну готові за це платити», - зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк.

Виставку доповнюють світлини зроблені під час збройних конфліктів в Сирії та Боснії і Герцеговині. Вони демонструють спільний трагізм долі різних народів, які пережили військові дії.

Виставка триватиме на станції протягом грудня. Після цього роботи поїдуть в різні міста України, а також планується провести виставку за кордоном. Зокрема в музеях Хорватії та Німеччини.

Організатори виставки: Національна спілка журналістів України, комунальне підприємство КМР «Київінформ», журналістка Андреа Беер, продюсерка Марія Калус.

Перейти до спискуВерсiя для друку