Головна  →  Новини  →  14 грудня 2022

Кризові комунікації: Департамент суспільних комунікацій ініціював серію тренінгів для представників міської влади

Кризові комунікації: Департамент суспільних комунікацій ініціював серію тренінгів для представників міської влади

За підтримки Департаменту суспільних комунікацій КМДА, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України, проєктом ЄС “Підтримка стратегічних комунікацій в Україні” та Центром демократії та верховенства права розпочав новий блок тренінгів за фінансової підтримки Швеції.

Основна мета – підвищення комунікаційних навичок державних службовців та сприяння розбудові в Україні системи державних стратегічних комунікацій.

«У сьогоднішніх умовах дуже важливо для органів влади володіти навичками кризових комунікацій. У критичних ситуаціях громадськість хоче знати все, що відбувається – від влади, лідерів громад. Складно навіть пригадати скільки фейків було запущено з початку російського вторгнення. Тому необхідно оперативно й ефективно спочатку визначити, спрогнозувати кризу та правильно на неї відреагувати, розвінчавши усю неправдиву інформацію. Це впливатиме і на громаду, дасть їй розуміння як правильно діяти, отримати допомогу. Але найголовніше – це зніме соціальну напругу», - зазначає заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Напередодні відбувся перший тренінг, присвячений оцінці ефективності комунікацій. Під час лекції учасники дізналися про коректні та некоректні формулювання комунікаційних завдань, а також що та як саме можна виміряти й оцінити в комунікаціях.

«Сьогодні комунікаційники стоять на передовій нашої суспільної стійкості. Адже вони беруть на себе важливу місію – пояснюють чому так, а не інакше, що відбувається зараз, і що буде потім. Їхня щоденна робота у державних відомствах та різних комунальних підприємствах якраз і є підвалиною довіри між суспільством і державними структурами. А це – ядро стійкості українців», - підкреслює Микола Балабан, заступник керівника Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

В умовах кризи правильна та оперативна інформація здатна істотно покращити можливості місцевої влади щодо подолання надзвичайної ситуації – наголошує директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк. Саме тому Департамент виступив ініціатором відповідних тренінгів, які відбуваються у громадських просторах VcentriHUB.

«Ініціатива VcentriHUB наповнюється новими сенсами. Тренінг для комунікаційників – один із тих важливих заходів, задля яких створювалися наші хаби – можливість налагоджувати комунікацію владі з громадою, ефективно та правильно доносити інформацію. Питання ефективної комунікації в умовах війни особливо важливе, адже постійне завдання – правильно обрати форму та, звісно, комунікаційні канали. Це те, над чим ми постійно працюємо і дуже важливо, щоб комунікаційники мали такі навички», - говорить Роман Лелюк.

Тренерами лекцій із кризових комунікацій виступили: Олена Лобова – експертка з питань комунікацій, Проєкт ЄС «Підтримка стратегічних комунікацій в Україні» та Вікторія Зражевська – керівниця тренінгового напрямку в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Перейти до спискуВерсiя для друку