Головна  →  Новини  →  23 грудня 2022

Майже 6000 мешканців Києва навчилися діяти у кризових ситуаціях під час тренінгів, які проводили у громадських просторах VcentriHUB

Майже 6000 мешканців Києва навчилися діяти у кризових ситуаціях під час тренінгів, які проводили у громадських просторах VcentriHUB

Протягом трьох місяців тренінги із поведінки в кризових ситуаціях опанували майже 6000 мешканців Києва. Про це повідомив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк під час пресконференції, де підбивали підсумки проєкту.

Загалом, за підтримки Посольства Великої Британії в Україні, було проведено 228 тренінгів, де можна було навчитися надавати домедичну допомогу, правильно поводитись при ядерній і хімічній загрозах та з вибухонебезпечними предметами. Навчання відбувалося у громадських просторах VcentrіHUB Голосіївського, Шевченківського та Оболонського районів.

«Найгірший ворог в критичних ситуаціях – це паніка. Саме тому дуже важливі базові теоретичні та практичні знання, які допоможуть не панікувати, а згуртуватися і правильно діяти під час надзвичайних подій. Дякую Посольству Великої Британії в Україні, які допомогли реалізувати цей проєкт. Ми ставили собі за мету навчити 4500 осіб, але попит на тренінги виявися шалений. У результаті важливі знання отримали майже 6000 мешканців Києва», - зазначив Роман Лелюк.

Він підкреслив, що лекції були розраховані на всіх охочих мешканців Києва та працівників структурних підрозділів міської влади, столичних райдержадміністрацій і підприємств критичної інфраструктури, які працюють із людьми та обов’язково повинні знати, як поводитися у кризових ситуаціях, щоб навчити свої колективи та в разі небезпеки допомагати населенню. «Це допоможе забезпечити стале функціонування міста у випадку загрози», – наголосив Роман Лелюк.

Лектори – кваліфіковані інструктори з домедичної допомоги й тактичної медицини, фахівці навчального центру КО «Муніципальна охорона».

«Від поведінки людей залежить подальший розвиток надзвичайних подій. Тому дуже важливо фахово реагувати на ті чи інші критичні ситуації. Ми будемо й надалі проводити такі тренінги та працювати з мешканцями нашого міста. Всіх, хто хочуть опанувати такі важливі знання та отримати навички поведінки в кризових ситуаціях, запрошуємо на наші тренінги», - підкреслив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

Зауважимо, що 100% учасників тренінгів відзначили актуальність лекцій, а 99% – порекомендували б їх своїм знайомим.

«Приємно отримувати вдячні відгуки від тих, хто пройшов наші тренінги. До прикладу, часто телефонують освітяни, кажуть, що отримані знання їм сильно допомагають і вони охоче діляться ними з іншими», - поділився інструктор з тактичної медицини та домедичної допомоги Громадської організації «44 Навчальний центр» та Respawn School Сергій Березан.

У рамках проєкту, окрім тренінгів, Департамент суспільних комунікацій КМДА та КНП «Центр комунікації» також розробили буклети щодо порядку дій в екстрених умовах.

Перейти до спискуВерсiя для друку