Головна  →  Новини  →  9 лютого 2023

Департамент суспільних комунікацій поділився досвідом роботи VcentriHUB із громадами Київщини

Департамент суспільних комунікацій поділився досвідом роботи VcentriHUB із громадами Київщини

Департамент суспільних комунікацій КМДА презентував роботу громадських просторів VcentriHUB територіальним громадам Київщини. Про діяльність міських хабів приїхали дізнатися представники 5 громад – Фастівської, Коцюбинської, Білоцерківської, Бучанської та Гірської. Спершу учасники ознайомилися із виставкою «Київ – незламне серце Європи» на залізничному вокзалі столиці, яку підготував Департамент, а потім відвідали VcentriHUB, які функціонують у трьох районах столиці.

«Ми завжди охоче ділимося досвідом та показуємо можливості й потенціал громадських просторів VcentriHUB. Це інструмент, який допомагає налагодити системний партнерський діалог «влада-громада», і попит від громадянського суспільства на проведення заходів у хабах яскраво це демонструє. Ми спеціально будували програму презентації так, щоб наші колеги могли побачити кожен із VcentriHUB, зрозуміти атмосферу, ознайомитися із технічними можливостями та напрямами заходів», - розповів директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Він підкреслив, що Департамент націлений на розвиток інформаційної, експертної та комунікаційної співпраці, аби розширювати мережу VcentriHUB як у столиці, так і за її межами. Адже громадські простори дають можливість краще реагувати на локальні ініціативи та швидко адаптовуються до потреб сьогодення.

«Під час війни є дуже велика цікавість у муніципалітетів як спілкуватися з громадянським суспільством. Зараз сільські, селищні, міські ради розуміють, що треба працювати разом із громадянським суспільством, треба систематизувати цю роботу і добре, що є партнер у вигляді Києва, який може поділитися досвідом, щось підказати, надати проєктні документи, виступити партнером. Сьогодні представники з 5 громад переймають досвід діяльності громадських просторів, а в майбутньому, я переконана, це будуть не тільки представники з Київщини, а й усієї України, адже запит є дуже великий», - зазначила виконавча директорка асоціації «Київська агломерація» Інна Скляр.

Наразі VcentriHUB функціонують у трьох районах Києва – Шевченківському, Оболонському та Голосіївському. Перший із громадських просторів був відкритий у 2020 році, а третій, попри повномасштабну війну – у серпні минулого року, із залученням меценатських коштів. За цей час у хабах було проведено майже 2,5 тисячі заходів, у яких взяли участь близько 73 тисяч осіб.

Перейти до спискуВерсiя для друку