КМДА Київська міська державна адміністрація


22 лютого 2023

Рік повномасштабної війни: телеканал «Київ» готує спецефір

Рік повномасштабної війни: телеканал «Київ» готує спецефір

24 лютого – рік з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Телеканал «Київ» готує спецефір, який триватиме протягом усього дня – із 7 ранку до 10 вечора. Головна ідея марафону – згадати події останнього року та людей, які виборюють нашу перемогу, часто ціною власного життя.

«Під час війни комунальні медіа підтвердили статус головних мовників столиці. Не припиняючи мовлення, оперативно інформували киян та весь світ про все, що відбувається в столиці та її околицях. Пройшовши рік пліч-о-пліч, важливо пам’ятати, як наше місто жило, боролося та продовжує боротися увесь цей час і головних героїв нашої боротьби. Саме на цьому робитиме акцент телеканал «Київ» в рамках масштабного марафону. На глядачів чекають 17 великих сюжетів про території Київщини, які були зруйновані окупантами, але витримали наступ росіян та не віддали столицю ворогу. Про столичних лікарів, які працювали без сну та їжі, аби врятувати життя дітей та дорослих, які постраждали від обстрілів. Про рятувальників, що їхали в самий епіцентр руйнувань. Про військових, поліцію, тероборону, які не дали увірватися росіянам у столицю, вистояли та продовжують патрулювати й боронити місто», - зазначає директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Також телеканал розповість про киян та жителів області, які віддали власне життя, щоб врятувати інших, про Гостомельський аеропорт та «Мрію». Про журналістів столиці та закордонних колег, які ризикуючи життям, їздили на прильоти, вибухи та руйнування.

«Наша мета – подякувати киянам за те, що вибороли столицю та не віддали в руки окупанта, віддати шану всім тим, хто власним життям захищав місто. Подякувати нашим військовим за наш сон, за можливість працювати та навчатися. До прямого ефіру долучаться військові, що боронили Київщину, депутати Київради, які зараз воюють в гарячих точках на сході України та волонтери, які зробили неможливе для української армії за цей рік. Також передбачена «перекличка» українських міст, які продовжують страждати від російських обстрілів – це Дніпро, Харків, Миколаїв, Херсон, Суми, Соледар, Бахмут», - говорить в.о директора КП «Телеканал «Київ» Наталія Лященко.

Разом із тим, глядачі побачать, що життя в столиці вирувало навіть під час війни – адже народжувалися діти та створювалися нові сім’ї.

Також колектив телеканалу зібрав артефакти війни, які привозили протягом року. З кожним предметом буде пов’язана своя історія, яку глядачі зможуть дізнатися протягом ефіру.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.