Головна  →  Новини  →  27 лютого 2023

Департамент суспільних комунікацій передав Посольству Польщі збірник із листами вдячності від українців за допомогу та прихисток під час війни

Департамент суспільних комунікацій передав Посольству Польщі збірник із листами вдячності від українців за допомогу та прихисток під час війни

Департамент суспільних комунікацій КМДА передав Посольству Республіки Польща в Києві Каталог вдячності «Brave & Thahnkful». Це збірник, в якому зібрані більше сотні повідомлень, листів, фотографій та відео, де українці, які тимчасово покинули свій дім через війну, дякують європейським країнам за допомогу, безпеку, гостинність та затишок.

«З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, європейські країни-сусідки стали справжньою родиною та безпечним прихистком для мільйонів українців, які рятувалися та досі рятуються від російської агресії. Департамент суспільних комунікацій в рамках ініційованого всеукраїнського флешмобу #сміливі_та_вдячні зібрав історії вдячності українців, які тимчасово полишили свої домівки та проживають у країнах Європи, й зробив окремий каталог. Більшість із цих листів було адресовано саме Польщі. Саме тому ексклюзивне видання «Brave & Thahnkful» ми передали Посольству Республіки в Києві. Дякую Польщі, яка стоїть пліч-о-пліч з українцями та демонструє величезну підтримку нашій державі у боротьбі з агресором», - наголосив директор Департаменту Роман Лелюк.

Флешмоб #сміливі_та_вдячні, який проходив минулого року з нагоди відзначення Дня Європи в місті Києві, підтримали більше 10 областей: Кіровоградська, Сумська, Вінницька, Полтавська, Тернопільська, Житомирська, Львівська, Донецька, Черкаська, Дніпровська та Харківська області. Десятки тисяч людей прочитали історії, адресовані понад 20 країнам Європи.

«Дуже зворушений таким подарунком. Україна сьогодні захищає нас, а ми намагаємося вам допомогти усім, чим можливо. Дякую, що українці бачать, що поляки і весь демократичний світ робить задля миру і перемоги України. Зараз складний, але дуже важливий час, коли ми зрозуміли, що маємо бути об’єднані, підтримувати одне одного. Польща бачить майбутнє Європи з Україною. Не може бути об’єднаної сучасної Європи без України. Ця війна не тільки проти України, вона має значення для всієї демократичної спільноти», - зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький.

При цьому Роман Лелюк підкреслив, що Польща надійний та стратегічний партнер не лише на загальнонаціональному рівні, але й на локальному. Адже головний мовник столичної громади телеканал «Київ» спільно з Польським інститутом у Києві зробили документальний фільм «Вігілія. Надвечір’я Різдва», а також фільм «Замкова гора» про історію однієї з історичних пам’яток Києва. У планах – створення документальної стрічки про Січневе повстання, з початку якого минуло 160 років, та декілька інших проєктів.

Перейти до спискуВерсiя для друку