КМДА Київська міська державна адміністрація


15 березня 2023

У VcentriHub Оболонського району відбувся концерт для переселенців, організований вихованцями музичної школи

У VcentriHub Оболонського району відбувся концерт для переселенців, організований вихованцями музичної школи

Для вимушених переселенців у Vcentri Hub Оболонського району пройшов благодійний концерт. Юні вихованці Оболонської музичної школи №36 виконали сучасні твори українських та світових митців, а також народні українські твори в обробці.

«Сила України в єдності, і ми хочемо теж зробити свій внесок. Тому готуємо концертні програми й виступаємо перед різними аудиторіями слухачів. Зокрема перед захисниками України, перед підрозділами Нацгвардії, а також запрошуємо військових на концерти до нашої школи. Нині підготували програму для вимушених переселенців, щоб подарувати їм світлі емоції, які несе музика й пісні», — говорить директорка оболонської музичної школи №36 Ірина Каунова.

Вона додала, що школа має багаторічну історію, а своє 45-ліття роботи відзначить у травні концертом у Національній філармонії, в якій нині постійно виступають викладачі школи.

Організатори концерту склали програму з патріотичних сучасних творів українських авторів, європейських та українських композицій, а також обробки народних пісень. Звучали твори Петра Солодухи «Біля тополі», Олексія Потапенка «Я- Україна», а також «В хаті своїй», «Україна є і буде», «Віра», Едварда Гріга «Серце поета», Людвига ван Бетховена «Соната для фортепіано в чотири руки», Романа Гриньківа «Коломийка», Юрія Щеровського «Баркаролла», Георга Філіппа Телемана «Сюіта для двох скрипок «Гулівер» та багато інших, які слухачі приймали оваціями.

Нагадаємо, у столиці нині Vcentri HUB функціонують у трьох районах Києва — Шевченківському, Оболонському та Голосіївському. Перший із громадських просторів був відкритий у 2020 році, а третій, попри повномасштабну війну — у серпні минулого року, із залученням меценатських коштів. За цей час у хабах було проведено майже 2,5 тисячі заходів, у яких взяли участь близько 73 тисяч осіб.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.