Головна  →  Новини  →  24 березня 2015

Департамент суспільних комунікацій спільно з Департаментом охорони здоров’я КМДА провели семінар-тренінг для державних службовців, що працюють у сфері охорони здоров’я України

Департамент суспільних комунікацій спільно з Департаментом охорони здоров’я КМДА провели семінар-тренінг для державних службовців, що працюють у сфері охорони здоров’я України

Організатори семінару детально зупинилися на розробленні дієвих моделей комунікації та інформаційного супроводу профілактики та протидії  туберкульозу. Кейс-практикум для обговорення презентувала  керівник прес-служби Департаменту охорони здоров’я КМДА Наталія Вишневська.  Президент БФ «Інститут системних комунікацій» та Української ліги зі зв’язків із громадськістю, кандидат філософських наук  Андрій Ротовський особливу увагу приділив  активному і широкому залученню сучасних ресурсів та видів комунікацій – зокрема таких інтернет-сервісів, як відеоконференції та консультації, створення тематичних дискусійних майданчиків, поширення інформації через соціальні мережі тощо. Перевагами таких сучасних інформаційно-комунікаційних технологій є інтерактивність, доступність, ємність, налагодження зворотньої комунікації. Крім того, вони не потребують залучення коштів, заощаджують час і дозволяють охопити чималу аудиторію.

Розмова вийшла жвавою та цікавою. Учасники семінару зійшлися на тому, що без проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи неможливо підвищити рівень довіри населення до необхідності впровадження тих чи інших реформ.

В ході дискусії учасники семінару також дійшли висновку, що більшість перешкод на цьому шляху спричинені відсутністю чіткої інформаційної стратегії. Тому наступним кроком мають стати тренінги з побудови грамотної моделі інформаційної політики саме у сфері охорони здоров’я, створення комунікаційних планів і стратегій. Організатори запропонували провести один з тренінгів на всеукраїнському рівні у форматі відеоконференції, змоделювавши як одночасно для всіх розказати і донести необхідну інформацію.

Перейти до спискуВерсiя для друку