Головна  →  Новини  →  8 травня 2015

В українській політиці має бути більше жінок. Таку думку висловили учасниці VIII щорічної Міжнародної конференції світової миротворчої жіночої спільноти, присвяченій Дню матері

В Українському домі відбулася VIII щорічна Міжнародна конференція світової миротворчої жіночої спільноти. У роботі конференції взяла участь заступник начальника управління преси та інформації – начальник відділу комунікацій зі ЗМІ Департаменту суспільних комунікацій Ганна Матіко-Бубнова.

Організатор заходу, Міжнародна громадська організація «Федерація жінок за мир у всьому світі», запросила на конференцію представників багатьох громадських організацій, державних установ, видатних митців, освітян, науковців та іноземних гостей з Європи, Японії та інших країн.

У своєму виступі голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко зазначила, що було б добре, якби в українському парламенті на законодавчому рівні було прописано обов’язкову участь 50 відсотків жінок, а не так, як сьогодні – всього 13%. Тоді Україна значно швидше розквітатиме і швидше досягне рівня життя Скандинавських країн.

Представник Федерації жінок Японії Фуджіу Норіко наголосила на символічності місця зустрічі, бо «саме Український дім був центром історичних революційних подій, а відтак має стати центром поширення миру та доброти. І, хто, як не жінки, повинні мати активну життєву позицію не тільки заради щастя своїх сімей, а й задля миру і гармонії в усьому світі».

Учасниці конференції наголошували на ролі жінок у створенні мирного суспільства, а відтак мають активніше йти у політику. Завдяки своєму чутливому характеру і материнським якостям жінки здатні залагоджувати різні конфліктні ситуації і непорозуміння та долати будь-які перешкоди на шляху до миру.

Під час заходу, за традицією, відбулася урочиста церемонія нагородження «Жінка року». Це звання щорічно присвоюється нашим співвітчизницям, які внесли вагомий внесок у розбудову гармонійного суспільства та досягли видатних успіхів у громадській, державній, освітній та інших сферах діяльності.

Перейти до спискуВерсiя для друку