Головна  →  Новини  →  14 травня 2015

Журналісти провідних ЗМІ першими побачать квітковий годинник Карла Ліннея, Ейфелеву вежу, Колізей в центрі Києва

Завтра, 15 травня, Київський міський голова Віталій Кличко разом з родиною відкриє виставку квітів «Україна європейська». Першими роботу майстрів КО «Київзеленбуд» зможуть оцінити журналісти провідних ЗМІ.

Як повідомили у КО «Київзеленбуд», до заходу вже готові всі квіткові інсталяції, а на облаштування «євроклумб» пішло понад 300 тисяч квітів. На місяць Співоче поле розквітне національними кольорами країн Євросоюзу: квіткові композиції 10 районів виконані в кольорах прапорів перших десяти країн-членів ЄС та передають їхній колорит.

Департамент суспільних комунікацій разом з КО «Київзеленбуд» запрошує киян відвідати виставку, і особисто переконатися як через квіти можна передати національні особливості представлених країн ‒ Бельгії, Данії, Ірландії, Італії, Люксембург, Нідерландів, Норвегії, Великобританії, Франції та Швеції.

Цьогоріч зеленбудівці підготували чимало цікавинок ‒ квітковий годинник Карла Ліннея, Ейфелева вежа, Колізей тощо. Не забули і про малечу, для якої дизайнери спеціально розробили вікінгів, Карлсона, Нільсона та Русалоньку.

Про те, якими ще новинками порадують київські озеленювачі, особливості виставки та враження відвідувачів розкажуть журналісти муніципальних ЗМІ, які разом з усіма спостерігатимуть за цим яскравим масштабним дійством.

Довідково

Київська міська виставка квітів була започаткована у 1955 році на Дніпрових кручах в парку «Володимирська гірка», де вона щорічно відбувалась включно по 1980 рік. У 1981 році після створення за проектом архітектора Євгена Вучетича Печерського ландшафтного парку міську виставку квітів перенесено на постійне місце проведення – територію «Співочого поля» на схилах Печерського ландшафтного парку.

Спочатку експозиції мали характер досягнень та змагань у зеленому господарстві. А вже за часів незалежності України ця виставка набула естетично-виховного характеру. І з 1999 року тематика виставок традиційно присвячена виключно етно-, еко- і національного розвитку.

Цьогорічна виставка квітів «Україна Європейська» триватиме з 16 травня до 14 червня і приурочена відзначенню Дня Європи в Україні, утвердженню європейських цінностей та популяризації загальнолюдських принципів.

Перейти до спискуВерсiя для друку