Головна  →  Новини  →  10 жовтня 2016

Департамент суспільних комунікацій надасть інформаційну підтримку кінофільму «Крути 1918. Захист»

Департамент суспільних комунікацій надасть інформаційну підтримку кінофільму «Крути 1918. Захист»

Про це повідомила заступник директора Департаменту суспільних комунікацій Тетяна Гузенко у ході робочої зустрічі з творчою групою, яка зніматиме військову драму «Крути 1918. Захист»:

– Ми готові надати інформаційну підтримку проекту. Для нас цей проект цікавий, перш за все, тим, що цей фільм про киян-молодих студентів, про яких нинішні кияни практично нічого не знають. Я, наприклад, не знала, що ховати героїв Крут прийшов весь Київ. І таких фактів чимало. Кияни мають знати історію свого міста.

Як зазначив, автор сценарію Костянтин Коновалов, «це дуже національний фільм, який в Україні вже давно чекає глядач, адже він про важливу подію, яка сталася під час громадянської війни. Він допоможе глядачам зрозуміти всі ті події, які відбуваються зараз».

Довідково.

Кінострічка «Крути 1918. Захист» – переможець Дев’ятого конкурсного відбору кінопроектів, що отримала державне фінансування з нагоди 100-ї річниці Бою студентів під Крутами. Кінорежисер історичного фільму з елементами політичного детективу –Олексій Шапарев («Гвардія», «Київський торт»). Його продюсуватиме Андрій Корнієнко (компанія Good Morning Film).

Сценарій написав Костянтин Коновалов. Це історія трагічної загибелі студентів, заснована, зокрема, й на не дуже відомих документальних свідченнях одного з командирів бою. Крім того, у стрічці розгортатиметься й особиста драма героїв – батька та двох синів за аналогією з «Тарасом Бульбою».

Реліз стрічки планується на січень 2018-го.

Перейти до спискуВерсiя для друку