Головна  →  Новини  →  6 червня 2017

Розпочалося громадське обговорення щодо найменування 34 вулиць Києва

Розпочалося громадське обговорення щодо найменування 34 вулиць Києва

Як повідомили у відділі з суспільно-політичних питань Департаменту суспільних комунікацій 1 червня стартувало голосування за присвоєння назв новим вулицям. Зокрема, на мапі Києва можуть з’явитися вулиці Олександра Олеся, Северина Наливайка, Миколи Носова, Юрія Липи, Омеляна Поповича та інші.

Крім цього, поповниться столиця вулицями на честь прекрасної половини людства – української письменниці Ганни Барвінок; історикині, археологині, архівістки, однієї з провідних представниць державницької школи в українській історіографії Наталії Полонської-Василенко; громадської та військової діячки, першої у світі жінки, офіційно зарахованої на військову службу у званні офіцера, Олени Степанів; української мовознавиці, авторки популярних підручників з української мови, розробниці української наукової термінології Олени Курило.

Департамент суспільних комунікацій пропонує киянам долучитися до громадського обговорення, яке проходитиме у формі електронної консультації на офіційному веб-сайті Київської міської державної адміністрації. Зареєструвавшись на сайті – рубрика «Е-МІСТО» – «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів», ви зможете залишити свій «голос» – погодитися/не погодитися з запропонованими проектами, висловити свої пропозиції, зауваження, оприлюднити власну редакцію проекту рішення.

Нагадуємо, з 29 травня по 29 липня 2017 року триває обговорення перейменувань низки вулиць, скверів та провулків. Зокрема, вулиці Маршала Жукова у Деснянському районі пропонують перейменувати на вулицю Кубанської України, а вулиця Анрі Барбюса у Печерському районі може бути перейменована на честь українського військового діяча, полковника генерального штабу Армії УНР Василя Тютюнника. Скверу на вулиці Січових Стрільців, 27 у Шевченківському районі запропоновано присвоїти назву «сквер Канадський», а сквер імені Андрія Іванова на Печерську пропонується перейменувати у «Латвійський», на честь дружніх українсько-латвійських відносин.

Також лінія метрополітену «Куренівсько-Червоноармійська» може носити назву «Оболонсько-Теремківська». Перейменування здійснюється з метою приведення у відповідність з фактичним розташуванням лінії метрополітену (сполучає житлові масиви Оболонь та Теремки) та на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Перейти до спискуВерсiя для друку