Головна  →  Новини  →  30 серпня 2017

Департамент суспільних комунікацій розпочав інформаційно-комунікативний проект «Герої, увічнені у вулицях Києва»

Департамент суспільних комунікацій розпочав інформаційно-комунікативний проект «Герої, увічнені у вулицях Києва»

Як повідомила заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Тетяна Гузенко під час презентації проекту в інформаційному агентстві «Укрінформ», Департамент розпочав роботу над проектом цього року:

‒ Нові назви вулиць викликають неоднозначну реакцію киян, які мало поінформовані про заслуги людей, чиї імена увічнені в топоніміці Києва. Департамент розпочав проект «Герої, увічнені у вулицях Києва» з кіноісторій, які будуть показані в ефірі ТК «Київ», а потім будуть у вільному доступі. Нам дуже приємно, що члени Комісії з питань найменувань схвально відгукнулися про цей проект, дали слушні поради, які ми обов’язково врахуємо.

 
Над проектом працює телестудія «Апграунд», що стала переможцем закупівлі в системі «PROZZORО». Тривалість кожного фільму становить 2 хвилини. Також планується випуск буклетів та організація  лекцій в публічних просторах столиці.

Як повідомив начальник відділу суспільно-політичних питань Департаменту суспільних комунікацій Ярослав Шибанов, за останні кілька років у Києві перейменовано більше 150 вулиць як у центрі міста, так і на околицях, що, за його даними, є більше, ніж за всі попередні роки після проголошення незалежності України.

Довідково.

9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки». Закон, зокрема, передбачає, що назви одиниць адміністративно-територіального устрою (області, райони, населені пункти), а також вулиць, у назвах яких міститься символіка комуністичного тоталітарного режиму, підлягають обов’язковому перейменуванню.

Перейти до спискуВерсiя для друку