Головна  →  Новини  →  11 грудня 2017

Департамент суспільних комунікацій підтримає ініціативу студентів Київського університету імені Бориса Грінченка «Київ – Всесвітня книжкова столиця-2020»

Департамент суспільних комунікацій підтримає ініціативу студентів Київського університету імені Бориса Грінченка «Київ – Всесвітня книжкова столиця-2020»

У рамках презентації інформаційної кампанії «Київ читає» студенти-видавці ІІІ курсу Київського університету імені Бориса Грінченка представили практичний кейс, над яким працювали протягом семестру в рамках спеціалізації «Міжнародний видавничий бізнес».

Як зазначила заступник директора Департаменту ‒ начальник управління інформаційної політики та комунікацій Тетяна Гузенко, Київ може подати заявку до проекту ЮНЕСКО «Всесвітня книжкова столиця» (дедлайн – березень 2018 року):

‒ Цю ідею обговорювали з експертами, бібліотекарями, науковцями та іншими пабліками. Студенти-грінченківці – натхненні і переконливі: ЮНЕСКО оголосило книжковою столицею місто Афіни – у 2018 році (за виняткову якість заходів, що отримали підтримку всіх діячів книжкової індустрії), місто Шарджа (ОАЕ) отримає титул всесвітньої столиці книги у 2019 року (у зв’язку з інноваційним і інклюзивним характером міста, програмою заходів, що орієнтовані на суспільство). І, якщо ми всі разом того захочемо, Київ може стати книжковою столицею світу ‒ 2020.

Довідково.

2 листопада 2001 р. на Генеральній конференції ЮНЕСКО була прийнята Резолюція 31с/29 про створення проекту «Всесвітня Книжкова Столиця». Визначає міста-переможців Комітет, до якого входять представники ЮНЕСКО, Міжнародної асоціації видавців, Міжнародної федерації книгопродавців і Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ. До 2003 року міста номінувалися без громадського обговорення. Починаючи з 2004 року, переможці визначаються за допомогою громадського голосування. Повноваження міста-переможця тривають зі Всесвітнього дня книги і авторського права (23 квітня) і до 22 квітня наступного року. Проект є іміджевим і не обумовлює грошової винагороди для переможця.

Презентація «Київ – Всесвітня книжкова столиця-2020».

Перейти до спискуВерсiя для друку