Головна  →  Новини  →  31 травня 2018

Громадський бюджет в дії: автори-переможці ГБ-1 про те, як пройти шлях від ідеї до реалізації громадського проекту

Громадський бюджет в дії: автори-переможці ГБ-1 про те, як пройти шлях від ідеї до реалізації громадського проекту

Олексій Коваленко, голова ГО «Форум допомоги тваринам ЮА-ВЕТ», автор проектів «ZOO-урок»: просвітницький цикл гуманного поводження з тваринами для школярів» та «Лікування пам’ятки природи «Дуб Шевченка» в парку «Березовий Гай»:

‒ Проект «Лікування «Дуба Шевченка» – це про збереження нашої культурної спадщини, можливість вилікувати вікове дерево, щоб залишити його нащадкам. Ініціативу підтримала КМДА, а я ініціював створення Концепції збереження вікових дерев. Також в бюджет Києва, за результатами проекту, було закладено кошти на придбання арботома – пристрою, за допомогою якого досліджують дерева. Спільно із КО «Київзеленбуд» ми склали чіткий календарний план виконання проекту, пройшли етап узгодження концепції еко-майданчику та знайшли на тендері сумлінного проектанта із великим досвідом проектування саме еко-об’єктів в Україні. Щодо ZOO-уроків, то ми зацікавлювали людей на вулиці. Наприклад, питали: «А ви знаєте, який найбільший гризун у світі?».

Детальніше про реалізацію проектів – за посиланням.

Департамент суспільних комунікацій нагадує, у столиці з 25 квітня до 6 червня триває прийом громадських проектів, реалізація яких здійснюватиметься за рахунок міського бюджету за результатами голосування серед киян.

Зокрема, проекти можна подавати за напрямками: безпека, дороги і транспорт, комунальне господарство, енергоефективність, культура й туризм, екологія, громадянське суспільство, освіта, охорона здоров'я, соціальний захист, спорт, ІТ, публічний простір тощо.

Загалом на реалізацію громадських ініціатив наступного року у міському бюджеті планують виділити 150 мільйонів гривень. Мінімальна вартість проекту становитиме 50 тисяч гривень, максимальна – 3 мільйони.

Перейти до спискуВерсiя для друку