Головна  →  Новини  →  28 січня 2019

Департамент суспільних комунікацій надає інформаційну підтримку кінофільму «Крути 1918»

Департамент суспільних комунікацій надає інформаційну підтримку кінофільму «Крути 1918»

Як розповіла в.о. директора Департаменту суспільних комунікацій Тетяна Гузенко, співпраця з творчою групою кінофільму «Крути 1918» триває з 2016 року:

‒ Для нас цей проект цікавий, перш за все, тим, що цей фільм про киян-молодих студентів. На жаль, нинішні кияни про них практично нічого не знають. Дуже важливо робити таке патріотичне кіно, з якого ми дізнаємося більше про історію свого міста.

Так, за сприяння Департаменту суспільних комунікацій спільно із «Київрекламою» до прем’єри фільму розміщено 20 метролайтів (станції метро «Арсенальна», «Дорогожичі», «Сирець», «Печерська») та 10 сіті-лайтів. Крім цього, за знімальним процесом картини та враженням акторів від стрічки протягом двох років слідкували журналісти «Вечірнього Києва», телеканалу «Київ» та «Радіо Київ ‒ 98 ФМ», й розповідали киянам про цікаві факти з життя знімального майданчика.

Зокрема, кінорежисер фільму Олексій Шапарев зазначив: «Крути 1918» ‒ це фільм про те, що потрібно пам’ятати уроки історії. Адже Події 100-літньої давності знову повторилися».

Прем’єра фільму «Крути 1918» у кінотеатрах столиці стартує 7 лютого.

Довідково.

Кінострічка «Крути 1918» – переможець Дев’ятого конкурсного відбору кінопроектів, що отримала державне фінансування з нагоди 100-ї річниці Бою студентів під Крутами. Кінорежисер історичного фільму з елементами політичного детективу – Олексій Шапарев («Гвардія», «Київський торт»). Його продюсуватиме Андрій Корнієнко (компанія Good Morning Film).

Перейти до спискуВерсiя для друку