Головна  →  Новини  →  28 січня 2019

Дві третини киян є прихильниками вступу України до Європейського Союзу

Дві третини киян є прихильниками вступу України до Європейського Союзу

Такі дані соціологічного дослідження «Моніторинг сприйняття мешканцями столиці державної політики у сфері євроатлантичної та євроінтеграції України на основі соціологічних опитувань», проведеного на замовлення Департаменту суспільних комунікацій «Науково-дослідним інститутом соціально-економічного розвитку міста».

Так, фактично майже дві третини киян є послідовними прибічниками вступу України до Євросоюзу. Станом на грудень 2018 року 64,4% жителів столиці вважають, що Україна має продовжувати рух до вступу в Євросоюз. При цьому, приблизно 20% з цим не згодні, а 8,6% важко визначитися.

Як зазначила начальник відділу публічних та цифрових комунікацій Департаменту суспільних комунікацій Наталія Хандога, у 2018 році Київ активно долучився до всеукраїнської інформаційної кампанії «Сила можливостей»:

‒ Зокрема, ми акцентували увагу на роз’ясненні принципів європейських цінностей; можливостей, які надають євроінтеграційні процеси для бізнесу, навчання, творчості і самореалізації; правил безвізу; запровадженні європейських практик комунікації «влада-громадськість» та реалізації проекту партиципації «Громадський бюджет столиці» за прикладом європейських практик. Здебільшого були залучені бібліотеки, школи та інші комунальні заклади столиці й публічні простори для проведення творчих конкурсів, лекцій, диспутів, виставок тощо.

Довідково: опитування проводилось у червні ‒ грудні 2018 року. Всього було опитано 2005 респондентів віком від 18 років і більше, які постійно проживають у Києві.

Перейти до спискуВерсiя для друку