Головна  →  Новини  →  5 лютого 2019

«Імена, увічнені у вулицях Києва» ‒ дивіться на телеканалах «Київ» та «Еспресо»

«Імена, увічнені у вулицях Києва» ‒ дивіться на телеканалах «Київ» та «Еспресо»

З 11 лютого на телеканалі «Еспресо» розпочнеться трансляція телепрограм «Імена, увічнені у вулицях Києва». Про це повідомила в.о. директора Департаменту суспільних комунікацій Тетяна Гузенко:

‒ Короткі фільми про видатних художників, письменників, істориків та митців виклали у вільному доступі на офіційному youtube-каналі Департаменту суспільних комунікацій, а також вже транслюються на телеканалі «Київ». Над проектом працювало ТОВ «Голдберрі», що стало переможцем закупівлі в системі «PROZZORО». Разом із творчою групою ми намагалися розкрити киянам маловідомі сторінки життя видатних українців, які є гордістю країни.

Загалом у 2018 році створено 12 телепрограм. Серед «героїв» ‒ політичний діяч та поет Василь Вишиваний, дослідник голодомору в Україні Джеймс Мейс, дисидент Вацлав Гавел, громадський діяч Богдан Гаврилишин, мовознавець Микола Лукаш, фольклорист Михайло Максимович, історик-мовознавець Юрій Шевельов, композитор Павло Чубинський, український художник Михайло Бойчук, оперна співачка Євгенія Мірошниченко, скульптор Олександр Архипенко, письменник Всеволод Нестайко.

Нагадуємо: На замовлення Департаменту суспільних комунікацій протягом 2017‒2018 рр. було створено цикл тематичних інформаційно-пізнавальних телепрограм про героїв та видатних киян, чиї імена увічнено у назвах столичних вулиць внаслідок «декомунізації» протягом 2014‒2018 років. Переглянути сюжети можна на офіційному youtube-каналі Департаменту суспільних комунікацій КМДА – за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку