Головна  →  Новини  →  13 лютого 2019

Понад 57 відсотків киян підтримують вступ України до НАТО

Понад 57 відсотків киян підтримують вступ України до НАТО

Такі дані соціологічного дослідження «Моніторинг сприйняття мешканцями столиці державної політики у сфері євроатлантичної та євроінтеграції України на основі соціологічних опитувань», проведеного на замовлення Департаменту суспільних комунікацій «Науково-дослідним інститутом соціально-економічного розвитку міста».

Станом на грудень 2018 року 57,7% жителів столиці підтримують вступ України до НАТО. Опитування також показало, що 76,5% киян довіряють Європейському суду з прав людини, 53% ‒ Раді безпеки ООН і Раді Європи, 50,2% киян довіряють НАТО. Втім, лише 34% киян вважають себе повністю обізнаними щодо діяльності та структури НАТО.

‒ Департамент суспільних комунікацій розробив та видав для киян буклет «Чому НАТО», де ми сфокусували увагу на роз’ясненні перспектив та переваг членства у НАТО, також подано інформацію, яка розвінчує стереотипи і міфи про можливі ускладнення, якщо Україна вступить до Північноатлантичного Альянсу, ‒ заступник начальника управління інформаційної політики та комунікацій Департаменту Віра Фамуляк-Зелінська.

 Буклет поширюється у публічному просторі на першому поверсі КМДА (вул. Хрещатик, 36).

 Довідково: опитування проводилось у червні-грудні 2018 року. Всього було опитано 2005 респондентів віком від 18 років і більше, які постійно проживають у Києві.

Завантажити pdf.

Перейти до спискуВерсiя для друку